Annonce
Struer

Kampen mod atomaffalds-depot er ikke slut endnu

<p>Genrefoto.</p>

Selv om der nu er flertal på Christiansborg for et mellemdepot, så helmer modstandere ikke, før afgørelsen er truffet.

Selv om der med Venstres melding om, at partiet er imod at grave atomaffaldet fra Risø ned i et såkaldt slutlager i undergrunden, nu tegner sig et politisk flertal uden om regeringen for en anden løsning, så er modstanderne mod et nedgrave depot ikke klar til at indstille kampen.

Annonce

»Så let går det jo nok ikke. Vi bliver nødt til at kæmpe videre, til vi er sikre på, at vi er kommet helt i mål. Jeg tror ikke på noget, før det er helt afgjort,« siger Bendy Poulsen, der er taltmand for den thyholmske borgergruppe, der fra første færd har kæmpet imod planen om et nedgravet atomaffaldsdepot.

Borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V), har heller ikke tænkt sig at hvile på laurbærene. I stedet vil han følge sagen meget tæt.

»Indtil Folketinget formelt har besluttet, hvad man vil gøre ved affaldet, giver jeg ikke slip på den her sag. Beslutningen er ikke truffet, og som jeg forstår det, vil man have mellemlagerløsningen bearbejdet yderligere, fordi man regner med, at det er sådan, sagen ender. Og vi er nødt til at hjælpe beslutningen på vej, så det også er sådan her, det ender med at blive,« siger borgmesteren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce