Annonce
Struer

Kan få dobbelt så meget cykelsti med støtte fra staten

Struer Kommune søger nu om støtte fra den statslige pulje til cykelstier. Førsteprioriteten er en 3,5 kilometer lang strækning på Jegbjergvej her mellem Hjerm og Holstebro, hvor trafikmængden er vokset med 27 procent. Foto: Morten Stricker
Struer Kommune søger om støtte fra statens pulje til cykelstier til to udvalgte projekter.

Struer: Medlemmerne af teknik-, miljø og klimaudvalget var enige om en prioritering, da de torsdag eftermiddag skulle udvælge de to vejstrækninger i Struer Kommune, hvor de mente, at der var det mest presserende behov for at få anlagt en cykelsti.

Førsteprioriteten blev en 3,5 kilometer lang strækning langs Jegbjergvej, som forbinder Hjerm med den nordlige udkant af Holstebro.

Efter en åbning af motorvejstrafikken fra Holstebro mod Herning, er der kommet markant mere trafik på Jegbjergvej.

Annonce

Antallet af biler er 27 procent højere end før, og en cyklist vil på alle tider af døgnet begive sig ud på strækningen med livet som indsats.

- Strækningen var det oplagte valg, mener Claus Søgaard Andersen (S), og alle i udvalget var enige.

Så Struer Kommune søger nu om støtte fra staten, så projektet kan blive realiseret.

Alt i alt ligger der 150 millioner kroner i statens pulje til cykelstier, og hvis ansøgningen fra Struer Kommune bliver godkendt, vil staten betale det halve af udgifterne til en cykelsti langs Jegbjergvej på cirka 1,5 millioner kroner per kilometer.

Desuden søger Struer Kommune om støtte til en syv kilometer lang cykelsti langs Lindevej.

Dette blev de to projekter, der fik topprioritet, og desuden er der planer om at ville forbedre vilkårene for cyklisterne på både Jegindøvej, Makholmvej og i Smedegade.

Alt i alt har byrådet i Struer Kommune allerede afsat 12 millioner kroner til at få anlagt de nye cykelstier i løbet af de kommende år.

Nu er håbet af få nogenlunde det samme fra staten, så Struer Kommune på den måde vil få dobbelt så meget cykelsti for pengene.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce