x
Annonce
Danmark

Kandidat vraget af DR og TV 2: Kristendemokraterne leder efter genvej til partilederrunde

KD-landsformand Stig Grenov vil selv bestemme, om hans skal afløses af folketingskandidat Kristian Andersen til de afsluttende partilederrunderne på tv. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Kristendemokraterne overvejer lige nu, hvordan partiet alligevel kan få Kristian Andersen med i partilederrunden på tv, efter han er blevet afvist af både DR og TV2.

Valgkamp: Kristendemokraterne (KD) er utilfredse med, at både DR og TV2 har afvist at give partiets vestjyske folketingskandidat Kristian Andersen en plads i de afsluttende partilederrunder med den begrundelse, at han ikke er partileder. Men partiet giver ikke op.

Ifølge KD-landsformand Stig Grenov satser han fortsat på at blive afløst af den vestjyske stemmesluger under de afsluttende debatter i valgkampen.

- Det kan simpelthen ikke passe, at tv-stationerne på den måde kan gøre fælles front mod en underdog som Kristendemokraterne. Derfor kæmper vi videre med åben pande. Vi vil selv have lov til at bestemme, hvem der skal repræsentere i en partilederrunde, siger landsformanden.

Også formanden for partiets landsvalgudvalg, Johannes W. Jakobsen, er vred over tv-stationernes afvisning af at skifte Grenov ud med Andersen:

- Vi lever i et land med ytringsfrihed, så giver det ingen mening, hvis TV2 skal bestemme, hvem der skal deltage i de politiske debatter. Det minder mest af alt om et diktatur, og det går jeg ikke ud fra, at vi har her i landet. Vi har aldrig overvejet at spørge om lov til at sende en anden end partilederen, og det burde heller ikke være nødvendigt, siger Johannes W. Jakobsen.

Annonce

En politisk ordfører

Det ville ikke være første gang i historien, at et parti blev repræsenteret af en anden end partilederen. I 2007 godkendte TV2, at Enhedslisten skiftede sin partileder, Søren Søndergaard, ud med Johanne Schmidt-Nielsen, der endnu ikke var valgt til Folketinget, i en TV2-debat.

Hun var dengang så ukendt, at den konservative leder, Bendt Bendtsen, troede, at hun var en piccoline og derfor bad hende hente en kop kaffe.

Ifølge Stig Grenov er det en overvejelse værd, om Kristian Andersen skal have titlen som politisk ordfører - den titel giver nemlig Enhedslistens frontfigur, Pernille Skipper, adgang til partilederrunderne.

- Men det er ikke noget, vi har truffet en beslutning om, siger KD-landsformand Stig Grenov.

Vil ikke svare

Om det vil åbne døren på TV2, hvis Kristian Andersen bliver udpeget som Kristendemokraternes politiske ordfører, vil chefredaktør for TV2 Event Ulla Pors Nielsen ikke svare på.

Hun understreger, at partilederdebatterne er forbeholdt de partiledere, der tegner partiet under valgkampen. Den holdning får ifølge Dr.dk opbakning fra DR’s nyhedschef, Thomas Falbe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce