Annonce
TTH Damer

Kaptajnen bliver på skibet og kæmper videre

Cheftræner Pether Krautmeyer er klar til at kæmpe videre for det bedste damehold i Holstebro. Han håber, at der fortsat er mange, der vil bakke damehåndbolden op. Arkivfoto: Morten Stricker
Cheftræner Pether Krautmeyer har ingen planer om at stoppe som cheftræner for dameligaholdet i Holstebro, selv om det ikke hedder TTH Holstebro fra næste sæson. Jeg vælger at se positivt på det, siger Krautmeyer.

Holstebro: Pether Krautmeyer har efterhånden prøvet alt i de knap 12 år, han har været ansat i håndboldklubben TTH Holstebro.

Den 51-årige svensker har været den gennemgående figur på dameligaholdet i alle årene. De første mange sæsoner som assistenttræner og siden 2015 som cheftræner.

Sportsligt er det absolutte højdepunkt tre europæiske titler i EHF Cup'en i 2013, 2015 og 2016. Dertil kommer sølv- og bronzemedaljer i den danske ligaer, tabte pokalfinaler og udviklingen af stribevis af landsholdsspillere.

Den anden del af dagsordenen har været kampen for at bevare dameholdet i TTH, lønnedgang og for godt tre år siden blev han selv ramt af en blodprop, hvilket betød lang tids genoptræning. Og tirsdag blev indeværende sæson afsluttet med TTH på en 11.plads

- Det har været noget af en rutsjebanetur, men det har været fantastisk at være en del af klubben. Det er virkelig blevet min klub, siger Pether Krautmeyer.

Annonce
Jeg vælger at se positivt på det. Jeg er en fighter. Jeg bliver på båden som kaptajn, og jeg har ingen planer om at sige farvel nu. Jeg har et år tilbage af min kontrakt, og den opfylder jeg helt sikkert. Det er meget fint, at HH 90 vil give dameholdet en ny chance. Det bakker jeg 100 procent op om, selv om det bliver meget hårdt. Men jeg vil helt sikkert gøre, hvad jeg kan for, at der stadig er damehåndbold i Holstebro.

Pether Krautmeyer

Ingen flugt

Men næste år er han ikke en del af TTH Holstebro længere, da de økonomiske smerter fra coronakrisen allerede nu gør det nødvendigt at splitte de to ligahold op i to klubber, så dameholdet kører videre i HH 90-regi.

- Jeg hørte for første gang om det for en uge siden, og siden er det gået meget stærkt, siger Pether Krautmeyer.

Han har ingen planer om at finde en flugtvej, selv selv om det hele lige nu kan virke meget uoverskueligt.

I stedet vælger han at se på mulighederne frem for begrænsningerne. En chance for en ny start i HH 90 er bedre end en langsom udfasning i et meget presset TTH Holstebro.

- Jeg vælger at se positivt på det. Jeg er en fighter. Jeg bliver på båden som kaptajn, og jeg har ingen planer om at sige farvel nu. Jeg har et år tilbage af min kontrakt, og den opfylder jeg helt sikkert. Det er meget fint, at HH 90 vil give dameholdet en ny chance. Det bakker jeg 100 procent op om, selv om det bliver meget hårdt. Men jeg vil helt sikkert gøre, hvad jeg kan for, at der stadig er damehåndbold i Holstebro, siger Pether Krautmeyer, der godt ved, at der er mange uafklarede spørgsmål, men det er der ifølge ham også i mange andre klubber, der også bliver ramt hårdt af krisen.

Nye perspektiver

Pether Krautmeyer har i første omgang planer om at samle de tilbageværende spillere til et møde på skype, så der er mulighed for at drøfte den nye virkelighed godt igennem.

Han mener ikke, at den sportslige situation er håbløs, selv om en stribe spillere ikke har fået forlænget kontrakten de seneste uger.

- Vi har 12 spillere på kontrakt til næste sæson, og vi skal bruge tre spillere mere. Det skal vi nok finde, siger cheftræneren, der forventer, at alle ligaklubber vil se ind i en helt ny virkelighed efter coronakrisen, som vil koste mange sponsorer i alle klubber.

- Det kan være, at forskellen i lønniveau vil udligne sig mere, så vi kan være lidt mere med. Jeg er opsat på at give alt, hvad jeg kan til projektet, så må i vi se om et år, hvor vi står med projektet. Det er vigtigt, at damehåndbold i Holstebro ikke bare bliver begravet, siger den svenske træner, der lige siden ankomsten til Danmark har boet i Lemvig, hvor han i perioden 2005-2008 trænede det bedste herrehold i Lemvig-Thyborøn.

Pether Krautmeyer og familien har boet 15 år i Lemvig, og det er der ingen aktuelle planer om at ændre på. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Klarhed

Han appellerer til, at alle sponsorer, der vil damehåndbolden i Holstebro, smider deres penge i HH 90-kassen.

- Opdelingen af klubberne giver mere klarhed. Nu ved sponsorerne, hvad de støtter. Hvis man støtter HH 90, går pengene til damehåndbold, og jeg håber virkelig, at folk er klar til at støtte os, selv om det er en meget svær tid for mange. Men jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at der stadig er ligahåndbold i Holstebro i fremtiden, siger cheftræneren, der har kontraktudløb næste sommer.

- Hvad der skal ske med mig om et år, ved ingen. Men først og fremmest gælder det om at få så stor opbakning til holdet i den kommende sæson, siger cheftræneren, der har prøvet næsten alt i sine 12 år i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Geopark: Nu er det op til Unesco

Annonce