x
Annonce
Sport

Karate-brødre må blive hjemme efter EM-aflysning

Joakim og Mads Viberg Larsen, her i selskab med lillesøsteren Sofie, skulle have rejst til EM i næste weekend. Nu er turneringen blevet aflyst. Arkivfoto: Morten Stricker
Corona-virussen har nu også ført til en aflysning af europamesterskabet i karate, som skulle være afviklet i Aserbajdsjan i slutningen af marts.

Holstebro: Budo Sportskarate Holstebros to senior-landsholdskæmpere, brødrene Mads og Joakim Viberg Larsen, er udtaget af Dansk Karate Forbund til at repræsentere Danmark ved Europamesterskabet i WKF Karate fra den 26. til 29. marts i Baku, Aserbajdsjan.

Med en planlagt afrejse dato søndag den 22. marts har brødrene og træner Kim Brix Andersen derfor gået med uro i maven og afventet, om mesterskabet overhovedet ville blive afviklet på grund af den aktuelle coronavirus-situationen. Sent fredag eftermiddag kom svaret.

- Vi har lige fået beskeden om, at EM er aflyst, og at vi ikke skal afsted. Mads og Joakim har begge trænet virkeligt hårdt op til det her, så det er en kold spand vand i hovedet på dem, ikke at skulle afsted, fortæller træner Kim Brix Andersen.

Annonce

Selvtræner i Holstebro

Næste turnering i kalenderen er til maj i den tyrkiske millionby Istanbul, men som situationen pt. ser ud over hele Europa, er træneren ikke særligt optimistisk.

- Hvem ved, hvad der kommer til at ske. Vi må bare vente og se, siger Kim Brix Andersen.

Ligesom andre sportsklubber har Budo Sportskarate lukket ned for alle almindelige træningsaktiviteter. Der bliver dog gjort en undtagelse for de to talentfulde brødre fra Lemvig, så de kan holde sig skarpe til det øjeblik, hvor restriktionerne bliver ophævet.

- Klubben holder lukket, men jeg træner med Mads og Joakim på to-mands-hånd den kommende tid. Når vi kun er os, burde risikoen være minimal, forklarer Kim Brix Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce