x
Annonce
Lemvig

Katastrofepræst medvirker i frokostindsamling

Hans Vestergaard Jensen ved sommerhuset på Gjellerodde. Arkivfoto: Benny Gade.

Tangsø: Menighedsrådene i Tangsø Pastorat forsøger igen i år med en velgørenhedsfrokost i stedet for den traditionelle sogneindsamling. Det foregår søndag den 8. marts, hvor kirkerne holder frokost med efterfølgende kaffe i Tangsø Centret, hvor der også vil være mulighed for at vinde gode præmier.

I lighed med sidste år forsøger menighedsrådene at finde lokale, donerede varer, som bliver solgt på lodder i forbindelse med arrangementet. Derfor vil menighedsrådene fortsat gerne have henvendelse fra virksomheder eller private, der er interesserede i at donere gaver til dagen. På den måde lykkedes det sidste år at skaffe et overskud på 9500 kroner, hvilket er noget over, hvad man normalt samler ind i forbindelse med sogneindsamlingerne.

Indsamlingen, der er til fordel for Folkekirkens Nødhjælp, foregår i forlængelse af en fællesgudstjeneste, der i år holdes i Flynder Kirke klokken 10.30. Derefter fortsætter man til Tangsø Centeret, hvor der vil være gode muligheder for at snakke sammen hen over frokosten, men hvor der også vil være oplæg ved sognepræsten Hans Vestergard Jensen, der er tidligere sømandspræst og har arbejdet i forskellige katatrofeområder. Han har blandt andet erfaringer som sømandspræst i Antwerpen, HongKong og Singapore. Han var med til at modtage danskere, der flygtede ud af Kina i forbindelse med opstanden under Den Himmelske Freds Plads, lige som han var til stede ved tsunamiane i Thailnad i 2004/5 som krise- og katastrofepræst. Han vil blandt andet fortælle om nogle af de svære opgaver, man som sømandspræst kan blive kastet hovedkulds ud i.
Det er nødvendigt at tilmelde sig arrangementet hos den lokale menighedsrådsformand, lige som Irma Sig Vestergaard sidder klar ved telefonen for at modtage eventuelle donationer.
Sidste år deltog omkring 80 personer i frokosten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce