Annonce
Kultur

Kathrine, Mads og Jeppe sendte hele klassen til København

Mads Sønderriis (til venstre), Kathrine Damgaard og Jeppe Viborg er på scenen, når 8. klasse fra Nørre Nissum Skole deltager i Skills Stafetten ved DM i Skills i København. Foto: Jesper Lundsgaard
Tre elever fra Nørre Nissum Skole er spændte men glæder sig, inden de skal i aktion ved DM i skills

Nørre Nissum: Eleverne i 8. klasse glæder sig lidt mere end normalt til afslutningen af denne skoleuge.

Torsdag morgen skal de nemlig til København for at overvære og deltage i Skills Stafetten ved DM i Skills, som afvikles i Bella Center i København fra torsdag til lørdag. Det bliver Kathrine Damgaard, Mads Sønderriis og Jeppe Viborg, der skal på scenen som klassens repræsentanter ved mesterskaberne.

- Det skal nok blive hyggeligt, men jeg er også lidt spændt. Samtidig er det også en ære, at vi skal deltage i mesterskaberne. Til gengæld bliver det fedt at slippe for at komme i skole et par dage, siger Mads Sønderris, der er en af de tre elever fra klassen, der skal deltage i Skills Stafetten.

De tre præsterede den hurtigste tid, da Holstebro Tekniske Skole i efteråret skulle finde et nordvestjysk hold til Skills Stafetten. Omkring 1600 elever fra hele Nordvestjylland prøvede kræfter med blandt andet at piske æg, hænge tøj på bøjler og sortere piller, hvor holdene i forlængelse af hinanden og så hurtigt som muligt skulle gennem disciplinerne.

De tre fornemmede dog hurtigt, at de lå lunt i svinget til at sikre sig den lokale sejr og dermed en tur til København.

- Vi var på besøg i Holstebro på den næstsidste dag, hvor de indledende konkurrencer kørte, og her sagde de, at vi var de hurtigste på det tidspunkt. Men inden vi tog til Holstebro, havde jeg ikke regnet med, at vi kunne vinde her, siger Jeppe Viborg.

Klassen er en såkaldt inklusionsklasse, hvor specialelever er sammen med almindelige elever. Klassens lærere havde på forhånd blandet eleverne på kryds og tværs, så der var både var piger og drenge samt specialelever på alle hold.

Det er dog begrænset hvor meget, de tre DM-deltagere har trænet til mesterskaberne. De ved nemlig ikke på forhånd hvilke udfordringer, der venter dem, når de fredag formiddag står på scenen i Bella Center for at skulle dyste med skoler fra hele landet i at være hurtigst til forskellige discipliner.

FAKTA

DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. I år bliver mesterskaberne afviklet i Bella Center i København.

Unge fra forskellige erhvervsuddannelser har deltaget i kvalifikationsstævner på lokale tekniske skoler, og omkring 300 unge dyster i konkurrencer i blandt andet at være den bedste bager, glarmester, personbilmekaniker eller sosu-assistent.

80 hold fra hele landet deltager i den indledende runde, hvor der vil være fire-fem forskellige opgaver. Vinderne og de seks bedst toere går videre til semifinalerne. Vinderholdet ved Skills Stafetten vinder 10.000 kroner, mens der er 5.000 kroner på højkant til nummer to.

Sideløbende med DM i Skills bliver Skills Stafetten afviklet. Elever fra 8. klasse har haft mulighed for at besøge tekniske skoler over hele landet og deltage i kvalifikationen til finalen i Skills Stafetten i forbindelse med DM i Skills. Ideen er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere. Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”.

Kilde: www.skillsdenmark.dk

Helst ikke servietter

De er heller ikke helt enige om, hvilke discipliner de håber, de skal testes i.

- Jeg håber ikke, at vi skal folde servietter. Det må være en opgave for Kathrine, siger Mads Sønderriis, mens Kathrine Damgaard til gengæld ikke vil være så begejstret, hvis der skal skiftes dæk på en cykel.

- Det er drengene bedst til, siger hun.

- Jeg er bare lidt spændt på at se, hvad vi skal lave, og hvordan det går. Men sådan vil det nok altid være, siger Jeppe Viborg.

Hele klassen tager toget til København torsdag morgen. Herefter skal de se forskellige seværdigheder i hovedstaden i løbet af torsdagen, inden de overnatter på en skole, før de fredag formiddag skal deltage i den indledende runde af Skills Stafetten.

De tre elever er spændte, inden de skal i gang med konkurrencen, men de har på forhånd ikke nogen ide om, hvor langt de kan komme i konkurrencen.

- Jeg håber da på, at vi kan komme i finalen, for det vil man jo altid helst. Men nu må vi se, hvor langt vi kommer, siger Mads Sønderriis.

- Jeg har haft sommerfugle i maven, lige siden vi fik at vide, at vi skulle til København. Men jeg føler, det i sig selv har været en sejr, at vi skal til København for at deltage, siger Kathrine Damgaard.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

'Fast and Furious' for niende gang: Genbrugshistorie i vild action-camouflage

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Navne

Lemvig-præst rykker til Aarhus Domkirke

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

Stor interesse for genbrugsmarked i Lemvig - også selv om du skal bestille plads

Annonce