Annonce
Lemvig

Kendt influencer kommer til debat

Influenceren Rasmus Kolbe, der også er kendt som Lakserytteren, kommer til Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum. PR-foto
Hvorfor kan Youtube, Snapchat og andre sociale medier trække flere unge til skærmen end de traditionelle medier? Det bliver debatteret i Nørre Nissum
Annonce

Nørre Nissum: Youtube, Instagram, Snapchat, Facebook.

Listen over sociale medier, der trækker unge og yngre til computerskærmen er lang. Flere har gjort det til deres levevej at være eksponeret på de sociale medier, og hver dag følger mange tusinde børn og unge deres YouTube-helte. Men samtidig forsøger DR's to tilbud til børn og unge, Ramasjang og Ultra forgæves at lokke de unge til med et sagligt og velproduceret indhold.

På årets Uddannelsesdebatten i seminariebyen i Nørre Nissum vil emnet blive debatteret intenst. For er det et demokratisk og dannelsesmæssigt problem, at de etablerede medier ikke kan tiltrække og holde fast i børn og unge. Og hvad kan de traditionelle medier lære af SoMe-folkenes evne til at motivere de unge, så de bliver hængende i længere tid.

I panelet sidder Rasmus Kolbe, der på det sociale medie TikTok er kendt under navnet Lakserytteren. Han vil debattere sammen med country manager Adrian Langer fra bureauet SplayOne, der er repræsenterer flere af de unge, der er kendte fra de sociale medier. Desuden vil Carsten Nymann, der er chef for DR Skole og DR Viden også være med til debatten.

- Vi vil gerne debattere den problemstilling, der er ved at mange unge følger deres idoler på de sociale medier. For der skal også stilles kritiske spørgsmål til, hvilket socialt ansvar, der bliver taget fra dem, der er idoler på de sociale medier, siger Morten Bramming, der er projektleder for Uddannelsesdebatten, der i år finder sted torsdag 5.- og fredag 6. september.

Årets tema for debatten i Nørre Nissum er dannelse i en tech-tid, hvor debattørerne ser nærmere på, hvilke uddannelsesmæssige strategier, der bør tages, hvis børn og unge i fremtiden skal være kritiske og kreative medskabere af det digitale samfund.

Rasmus Kolbe har omkring en million følgere på TikTok, og sagde i et portrætinterview med Politiken i december 2018, at han selv føler, at han laver public service og gør det bedre end DR.

Debatten finder sted sent torsdag eftermiddag, og ud over at skulle debattere emnet er der også lagt tid ind til, at de unge kan møde deres idol fra Snapchat.

- Vi debattere om de unge, og derfor vil vi også gerne tiltrække de unge, så der bliver også mulighed for at møde Lakserytteren efter debatten, siger Morten Bramming.

Det er sjette år i træk, at VIA University College i Nørre Nissum arrangerer Uddannelsesdebatten. Gennem flere år har den siddende undervisningsminister været til stede, men om den nyudpegede minister på området, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), kommer, er endnu uklart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce