Annonce
Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Den fra tv kendte Sofie Østergaard vil være vært for dagen. Pressefoto
Indvielsen af Klimatorium har også en dag, der er dedikeret til børnene

Lemvig: Arrangement efter arrangement aflyser på grund af corona-krisen. Men der arbejdes fortsat hen mod den officielle åbning af Klimatorium i Lemvig 20. august, som blandt andet bliver tre dage med klimamøder.

I den forbindelse skal der også være et børne-klimamøde fredag den 21. august. Og her kører planlægningen.

- Vi glæder os til at komme på den anden side, hvor børn kan færdes sammen igen. Lære nye ting sammen og i det hele taget komme ud. Det bliver helt oplagt til vores stort anlagte klimamøde i Lemvig til august, hvor vi har dedikeret en hel dag i børnenes tegn, siger direktør i Klimatorium, Lars Nørgård Holmegaard.

Fredag den 21. august – dagen efter indvielsen – har det tre dage lange klimamøde særligt fokus på børn og unge. Med populære personer og i en vekselvirkning mellem underholdning og faglig information, får børnene en lærerig og festlig dag om klima.

Vært for dagen er Sofie Østergaard, der er kendt fra tv-programmer som Versus, MGP og Kreakampen. Hun lægger op til en debat fra scenen, hvor journalist og vejr-vært Nina Bendixen og ekspert i klimatilpasning Carlo Sørensen gør alle klogere på, hvad klimaforandringerne egentlig er.

De unge klimagæster har helt sikkert set Liva vinde MGP, og eftersom hun der ”blandede” sig i klimadebatten med sin sang ”Ingen Plan B”, skal den selvfølgelig også serveres på klimamødet. Liva går live den 21. august i Lemvig.

Deltagerne sendes også en tur rundt på havnen i Lemvig. På det bølgende højvandsværn er opsat qr-koder, og herfra kan børnene hente små videoer, hvor Maja Adjoa, kendt fra Ultra Nyt, fortæller små klimahistorier og stiller spørgsmål, som man skal besvare på sjove skrabelodder for at få testet sin klima-paratviden.

Endelig og som en sjov men også tankevækkende afslutning på dagen, går stand-up’eren Niels Forsberg på scenen. Han tager klimaforandringer og bæredygtighed under skæv, men kærlig behandling. Selv vil han gerne være et bedre menneske – men hvordan er det egentlig, man kan redde både planeten og sig selv?

MGP-vinder Liva vil synge. Pressefoto.
Stand up-komiker Niels Forsberg vil give en tankevækkende afslutning på dagen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce