Annonce
Navne

Kenneth Tønning så frygten i øjnene: - Jeg var bange for højder, så jeg sagde ja tak til at tage et faldskærms-certifikat

Kenneth Tønning står midt i flytterod, så hans 50 års fødselsdag på søndag bliver kun fejret med nærmeste familie. men der kommer en fest på et tidspunkt, lover han. Foto: Morten Stricker
Kenneth Tønning (V) er dårlig til at huske navne, holder af fortovscaféer i solskin og beundrer Søren Gade. På søndag fylder byrådspolitikeren 50.

50: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Jeg står midt i en flytning og har helt ærligt skide travlt, så det bliver bare noget stille og hyggeligt med familien - børn, forældre og søskende - på selve dagen. Jeg ved ikke, om jeg får holdt noget større inden sommerferien, eller det først bliver efter ferien. Men der kommer en fest.

Hvad er det værste job, du har haft?

Annonce

- Jeg tog på et tidspunkt et job i en virksomhed, hvor der var interne magtkampe i cheflaget - og jeg var i cheflaget. Jeg var sådan set glad for selve jobbet og mine medarbejdere, men jeg skulle nok have undersøgt den del af jobbet, før jeg sagde ja. Du ved; når man er til jobinterviews, bliver man ofte spurgt, hvad man kan bidrage med, og hvordan man ser sig selv som en del af holdet. Måske skulle man en gang imellem vende det om og spørge: "Hvordan er min kommende chef egentlig?"

Har du en fobi?'

- Da jeg var ung, havde jeg noget med højder. Jeg var i forsvaret, og da vi på et tidspunkt blev tilbudt at tage et faldskærmscertifikat, besluttede jeg mig for at sige ja, netop for at overvinde min skræk. Det lykkedes at tage certifikatet, og jeg har da også sprunget nogle gange i privat regi siden.

Hvad er dit bedste barndomsminde?

- Sådan helt konkret et skoletur i sjette eller syvende klasse til Bornholm. Den husker jeg relativt tydeligt. Sådan mere generelt så har jeg gode minder om mine venner - jeg havde rigtig, rigtig gode venner. Jeg stammer fra Nørre Nissum, og jeg mistede min mor, da jeg var to år. Men jeg fik gode venner med gode familier, der tog sig af mig - jeg fik nogle reservemødre der.

Og så er jeg faktisk dårlig til at huske navne. Der skal jeg gøre en ekstra indsats. Det er ret frustrerende som politiker ikke at kunne huske folks navn.

Hvilken nulevende person beundrer du mest?

- Hvis jeg må være politisk, så Søren Gade. Han står ved sine meninger, også selvom det godt kan være, at de er udenfor partilinjen. Og så har han været vældig flink ved mig.

Hvad er det mest luksuriøse, du nogensinde har købt til dig selv?

Jeg går med Rolex-ur. Jeg købte det i 2014 i forbindelse med, at vi nåede en milepæl i vores virksomhed. Min kompagnon og jeg, der begge har lidt en passion for Rolex, besluttede os for, at det skulle fejres ved at vi brugte penge på et ur. Det var en belønning for at have nået et mål. Men det var da også en investering. Jeg gav 52.000 kroner for uret dengang, og i dag kan jeg få 130.000 kroner for det. Men jeg skal ikke af med det...

Kenneth Tønning

Hvorfor: Fordi han fylder 50 år søndag den 15. maj.

Titel: Driver firmaet ServiceAware, der leverer specialsoftware til løsning af forskellige administrative opgaver. Byrådsmedlem for Venstre.

Bosat: Ellebæk - men flytter snart til den nye bydel Alstrup.

Privat: Single. Har døtrene Natalie på 18 og Cecilie, der fylder 16 i næste måned, med Rikke Hilligsøe.

Hvad er du virkelig dårlig til?

- Jeg er i hvert fald dårlig til at være tålmodig. Og så er jeg faktisk dårlig til at huske navne. Der skal jeg gøre en ekstra indsats. Det er ret frustrerende som politiker ikke at kunne huske folks navn.

Beskriv dig selv med tre ord?

- Omgængelig, utålmodig og nysgerrig.

Hvis du kunne ændre noget ved dig selv, hvad skulle det så være?

- Jamen, så ville jeg gerne kunne huske navne. Og jeg ville også gerne være lidt mere motiveret for motion. Jeg dyrker motion, fordi det er en nødvendighed, ikke af lyst.

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- På en fortovscafé et sted, hvor der er varmt, med en god øl i glasset. Sidste gang jeg var et sådan sted, var da jeg i efteråret 2021 var i Paris med pigerne, og vi kunne kigge på Eiffeltårnet, mens vi sad og spiste. Det var hyggeligt.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Fjern det pudebump: Kate og Pouls hus slår revner - og de lever med larm og rystelser

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lemvig-købmand er klar med udvidelse: Mange har sagt tillykke

Leder For abonnenter

Det er helt vildt, så mange der har problemer med spil - et forbud mod spilreklamer virker mere og mere som en fornuftig løsning

Lemvig

W for Vrist - har skiltemand haft lidt for travlt?

Lemvig

Selv om det er en alvorlig sag bliver det også underholdende

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sport

Lynet fra Lemvig slår til igen: Smadrer 39 år gammel dansk rekord

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Annonce