Struer

Kilen Rundt forventer færre deltagere i år

Der ventes i år lidt under 1000 deltagere i Kilen Rundt, og de vil som sædvanligt kunne nyde den flotte udsigt over Kilen. Arkivfoto
Motionsløbet Kilen Rundt finder sted tirsdag den 21. maj, og deltagerne kan som sædvanligt vælge mellem ruter på fem og ti kilometer. AK Kilen forventer lidt færre deltagere end sidste år - blandt andet på grund af afbud fra et af de store skolehold.

Struer: Det er populært at løbe, og løberne har rigtig mange løb at vælge imellem. Det betyder, at mange løb oplever en tilbagegang i antallet af deltagere.

Det kan man også mærke hos AK Kilen, der arrangerer det årligt tilbagevendende Kilen Rundt, der i år finder sted tirsdag den 21. maj ved Struer Energi Park.

Her i skrivende stund ligger antallet af forhåndstilmeldte på cirka 300, og det ligger på nogenlunde niveau med tidligere år.

- De seneste år har vi ligget på cirka 1000 deltagere - der er rigtig mange, der tilmelder sig de sidste dage op til løbet. Men i år får vi svært ved at op på 1000 deltagere, idet et af de store skolehold har været nødt til at sende afbud, fortæller Peer Thaasti fra det udvalg hos AK Kilen, der arrangerer Kilen Rundt.

Det er Lyngs Idrætsefterskole, der har meldt afbud, fordi efterskolen har galla samme aften. Idrætsefterskolen i Lyngs plejer at stille med cirka 150 deltagere.

- Vi har til gengæld haft en del forespørgsler fra firmaer, der ønsker at deltage, og det er også andre skoler, der har meldt deres ankomst. Så vi skal nok nå et pænt deltagerantal, men jeg vil blive positivt overrasket, hvis vi kan runde de 1000 deltagere i år, siger Peer Thaasti.

Han nævner desuden, at der i år er konkurrence fra et familieløb, som Struer Kommune afvikler i samarbejde med Thyholm Løbeklub. Det finder sted den 1. juni, og dermed er der ikke så mange dage imellem de to løb.

Kilen Rundt byder på flotte ruter med udsigt over Kilen, og den lange på 10 kilometer er desuden ganske krævende med flere stigninger undervejs. Der er ydermere levende musik flere steder på ruterne, så løberne får musikalsk opmuntring til strabadserne.

Kilen Rundt har fundet sted siden 1980'erne, og i de første år var der rent faktisk en rute rundt om Kilen - en rute på 17 kilometer. Men af trafikale årsager tør AK Kilen ikke længere sende løberne ud på dén rute.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce