Annonce
Læserbrev

Kirke. Kirken skal være upolitisk

Debat: Jeg er medlem af folkekirken. Det har jeg altid været.

Jeg er bestemt ikke dybt troende, og med 0-1 besøg årligt, er jeg ikke den flittigst besøgende. Det er ikke meget, jeg får for mit kontingent, men jeg har alligevel altid betalt min kirkeskat med glæde.

Danmark er et kristent land, med kristne værdier, og det synes jeg, det skal blive ved at være.

Men med den eskalerende politisering af folkekirken, rykker min udmeldelse en skrivebordsskuffe op pr. sag, og ligger nu i den øverste skuffe.

Dråben, der er ved at få bægeret til at flyde over, er det dybt politiske maleri af Erik Hagen, der er udstillet i Skovlunde kirke. Trods al ævl og bævl fra præst og kunstner handler det kun om én ting – nemlig at sende et politisk signal, og udstille Inger Støjberg som en racist, der vil udrense alle ikke-etniske danskere.

Er dét hvad præst, menighedsråd og kunstner mener om Inger Støjberg, er det helt fair. De skal have lov at have deres politiske holdninger, og de skal have lov at ytre dem. Men IKKE i kirken. Kirken skal være upolitisk.

Kirken er finansieret af mennesker med politiske holdninger på tværs af både rød og blå blok, og skal IKKE have partipolitiske værdier overhovedet. Kirkerummet skal IKKE bruges til at sende politiske signaler, ej heller til hverken at forherlige eller nedgøre en eneste politiker fra hverken rød eller blå blok.

Organisationer og institutioner, der reelt kun lever af folks gavmildhed, er bare nødt til at være politisk neutrale.

Vi støtter stort set alting herhjemme hos os, men under Andreas Kamm's ledelse for Dansk flygtningehjælp, gik kassen i – netop fordi manden ikke magtede at skille sin politiske overbevisning fra sit hverv.

Når organisationerne banker på døren, og står med hånden fremme, tager de jo gerne mod din 50'er. Selv om I måtte være politisk uenige, er dine penge altid gode nok.

Hvis præster og menighedsråd ikke kan finde ud af at drive en upolitisk kirke, er de ikke deres opgave voksen – og i hvert fald ikke min kirkeskat værd.

Hånden hviler nu på grebet på øverste skuffe ….

Annonce
Henrik Bohl Pedersen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Læserbrev

Politik. Få nu ansat Sputnik!

Debat: Jeg har sagt det før, og gør det gerne igen. Der er og bliver ingen rød tråd, idet byrådet fortager sig. Nu skal vi til at betale mere i kommuneskat, selvom det burde være omvendt. Pengene fosser ud af kommunen som aldrig før. Jeg har sagt det før: Få ansat mig i en helvedes fart. Så er der en del mennesker, der har spurgt mig, jamen hvad vil du gøre, Sputnik? Og se, det er virkelig et godt spørgsmål. Som det første vil jeg jævne bygningerne på slagterigrunden, få opført det svømmestadion. Både med et 50 meter bassin samt badeland, der siger Spar 2, både med stripperstang og små bure, hvor kvinder kan danse topløs. Så vil jeg flytte de aktiviteter, som der er på slagterigrunden, ned i den gamle biograf. Går det for stærkt kære byrådsmedlemmer? Alt støtte til TTH og musikteatret skal skæres med 75 procent, så de bliver ligestillet med Poul Hornshøj og andre ildsjæle vi har! Og det mest rystende er de 60.000 timers sygefravær, som de ansatte har. Det skriger jo til himlen, hvor dårligt lederne behandler deres medarbejdere. Prøv nu og droppe de akademikere, man kan ikke styre butikken "Holstebro" ved computer skærme. Altså 60.000 sygetimer svarer altså til 25 fuldtidsansatte, som kunne bruges på for eksempel plejehjem. Eller når kommunen rykker ud til private hjem, så i stedet for to minutter, kunne de blive 10 minutter under hvert enkelt besøg. Alle ville være glade og tilfredse. Nu har jeg kun nævnt nogle få ting, men Dagbladet har ikke plads nok, hvis jeg skulle nævne, alle de ting jeg har. Og hvad er Holstebro i grunden kendt for i dag? Det sejler i Holstebro Kommune, I kan simpelthen ikke være jer selv bekendt. Må Sputnik bevare Holstebro Kommune.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce