Annonce
Kultur

Kirken rækker ud mod ensomme - med telefonen

Sognemedhjælper Kirsten Vindum har taget initiativ til at lave en telefonkæde for personer, der føler sig ensomme under nedlukningen på grund af coronakrisen. Privatfoto
En telefonkæde skal være med til at sikre, at ensomme kan få et netværk i en tid, hvor mange må sidde hjemme

Lemvig: Dagene kan blive lange, når man sidder hjemme, det er svært at få besøg af familie og bekendte, og store dele af samfundet er lukket ned.

Derfor har Lemvigkirkerne taget initiativ til at lave en telefonkæde, der skal være med til sikre, at ensomme har nogle at tale med.

- Det er meningen, at telefonkæden skal gøre noget godt for dem, der bor alene og bor hjemme og som ikke har nogle at læne sig op ad. Der er ingen aldersgrænse på, hvem der kan gøre brug af kæden, siger Kirsten Vindum, der er sognemedhjælper ved Lemvig Kirke og initiativtager til telefonkæden.

Annonce

Det lå lige til højrebenet, at det var os, der skulle samle den op, da det er en del af det diakoniske arbejde, vi også udfører i kirken.

Kirsten Vindum, sognemedhjælper

Første af slagsen

Tanken bag kæden er, at de der vil gøre brug af telefonkæden kan blive ringet op af frivillige, der tager en snak med brugerne.

Det er Kirsten Vindum, der har fået ideen til at oprette telefonkæden. Hun siger, at der ikke findes et lignende initiativ i Lemvig Kommune, men der har været snak i Ældre Sagen om at oprette kæden. Det er også med billigelse fra Ældre Sagen, at kæden er blevet oprettet.

- Det lå lige til højrebenet, at det var os, der skulle samle den op, da det er en del af det diakoniske arbejde, vi også udfører i kirken. Samtidig bor vi i en kommune, hvor der er mange ældre, der ikke er ensomme, men hvor det kan være godt at skabe et netværk for dem, siger sognemedhjælperen.

Ingen tilmeldinger

Kirsten Vindum har endnu ikke fået henvendelser fra personer, der ønsker at gøre brug af telefonkæden. Til gengæld har hun fået henvendelser fra et par borgere, der ønsker at stille sig til rådighed for telefonkæden.

- Det er hovedsageligt folk, der gerne vil gøre noget godt for andre mennesker, og som gerne vil række ud for at være støtte for dem, siger Kirsten Vindum, der ikke er overrasket over, at der endnu ikke har været henvendelser den anden vej.

- Jeg tror, det er svært at række ud efter hjælp i sådan en situation. Derfor har vi også et samarbejde med hjemmehjælpen, der er med til at finde nogle, der kunne have behov for at benytte sig af telefonkæden, siger sognemedhjælperen.

Selv om ordningen med en telefonkæde i første omgang er tænkt som midlertidig under corona-krisen, vil Kirsten Vindum ikke afvise, at ideen også kan fortsætte, når restriktionerne i at kunne forsamle sig bliver lempet, og det sociale liv igen vender tilbage til de normale strukturer.

- Det kan sagtens være noget, vi også skal have gang i på længere sigt. Ideen er at skabe et netværk, for vi ved, der er nogle, der har behov for støtte i hverdagen. Så selv om der måske ikke vil være så mange, der vil benytte sig af tilbuddet, så tror jeg stadig, det vil give god mening at have tilbuddet, siger Kirsten Vindum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce