Annonce
Kultur

Kirken sender prædiken på video

Sognepræst Kim Eriksen stod foran kameraet, da Lemvig Kirke søndag havde premiere på en videooptagelse af prædikenen ved en gudstjeneste. Arkivfoto: Søren Gylling
Mens kirkerne er lukkede vil Lemvig Kirke transmittere prædikenerne på video
Annonce

Lemvig: Døren er lukket og låst til kirkerne i Lemvig og resten af landet.

Men selv om man ikke kan komme ind i landets kirker, skal menighederne ikke snydes for Guds ord og præsternes prædiken.

Søndag havde Lemvig Kirke premiere på en videogudstjeneste. Her holdt sognepræst Kim Eriksen sin prædiken i den lukkede kirke, og den blev optaget på video og lagt på både kirkens hjemmeside og Facebook-side.

- Det har også været muligt at se gudstjenester fra DR Kirke. Men vi synes, det er vigtigt, at man kan høre en prædiken med en præst, man kender, og præsterne har også en vigtig rolle med at være synlige, siger sognemedhjælper Kirsten Vindum fra Lemvig Kirkerne.

Hun tilføjer, at hun synes det er vigtigt, at optagelsen foregår i kirken med præsten i præstekjole for at signalere, at der stadig sker noget i kirken, selv om dørene derind er lukket for offentligheden.

Mandag formiddag var videoen med Kim Eriksens prædiken nået ud til omkring 1000 brugere på Facebook, lige som flere af de øvrige kirker i stiftet havde linket til prædikenen. Ud over at se videoen med Kim Eriksens prædiken har sognebørnene også mulighed for at downloade prædikenen som en pdf-fil, så de selv kan læse teksten.

Det handler om at give muligheden for at være med til dem, der ikke har mulighed for at kunne deltage

Kim Eriksen, sognepræst

Annonce

Nye muligheder

Kirsten Vindum vil ikke afvise, at der kan være en mulighed at transmittere gudstjenester og prædikener, når kirkerne igen er åbne, og gudstjenesterne bliver afviklet med menigheden som tilhørere.

- Vi har endnu ikke talt om det, men det kan godt være en ide, vi vil tage op på et senere tidspunkt, når vi får en ny sognepræst, hvis vedkommende er med på ideen, siger sognemedhjælperen.

Til gengæld har kirken åbnet for muligheden for at pårørende i denne tid har mulighed for at optage og streame private ceremonier i kirken, så personer der ikke kan være til stede, også kan følge med.

Annonce

Filmede begravelsen

- Jeg havde for nylig en begravelse, hvor et barnebarn til den afdøde filmede ceremonien med henblik på, at resten af familien også skulle kunne se den, siger Kim Eriksen.

Han understreger, at det ikke er kirken, der står for optagelserne, og at det kun er de nærmeste pårørende, der må følge med på optagelsen eller det stream, der bliver lavet.

- Det handler om at give muligheden for at være med til dem, der ikke har mulighed for at kunne deltage, tilføjer sognepræsten.

På søndag er det sognepræst Lisbeth Filtenborg, der står for videoprædikenen i Lemvig Kirke. Desuden arbejder kirken med flere tiltag til gudstjenesterne i påsken. Blandt andet håber Kim Eriksen, at det kan være muligt at samle et mindre kor, der kan synge nogle salmer og fremføre dem i samarbejde med organist Nina Davidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce