Annonce
Lemvig

Kirkeskatten bliver fastholdt

I de nærmeste fem-syv år vil det næppe blive aktuel at hæve kirkeskatten, siger provst Ole Rasmussen, Bøvlingbjerg. Arkivfoto: Benny Gade
Intet tyder på et behov for at sætte kirkeskatten op de kommende år

Lemvig: Man kan altid bruge flere penge, men overordnet set går det godt med økonomien i Lemvig Provsti. De senere år er gælden reduceret fra 61 millioner til nu blot 38 millioner kroner.

- Så nu har vi kun belånt os selv til skorstenen, siger provst Ole Rasmussen, der jongerer med et tilsvarende budget på årsplan.

Lemvig Provsti forventer nemlig at modtage 37,6 millioner kroner gennem den kommunale kirkeskat næste år. Da provstiet råder over mange kirker i forhold til befolkningstallet, får man oven i tildelt 4,8 millioner kroner fra Kirkeministeriets udligningspulje. Det betyder, at man næste år har et samlet budget på 42,4 millioner kroner til fordeling blandt de mange menighedsråd.

Annonce

Budgettet er beregning på en kirkeskat på 1,27 procent. Det niveau er blevet fastholdt de seneste mange år, og provst Ole Rasmussen forventer ikke, der bliver ændret på det.

- I de nærmeste fem-syv år vil det næppe blive aktuel at hæve kirkeskatten, siger han.

Menighedsrådene var tidligere på måneden samlet for at diskutere budgetterne for de kommende år, og i denne uge blev man enige om fordelingen.

Maskinkøb

- Vi har i år blandt andet valgt at prioritere nogle maskiner til kirkegårdene. Det halter vi lidt efter med, siger Ole Rasmussen.

Det betyder, at Bøvling Kirke får 300.000 kroner til at købe en såkaldt miniged, Dybe-Ramme får en minilæsser til 300.000 kroner, Hove-Hygum-Tørring får 81.000 kroner til en løvsuger, Lemvig-Heldum kan købe en minitruck til 90.000 kroner, Lomborg-Rom får 105.000 kroner til en automatisk trillebør med sakselift samt 43.450 kroner til en robotplæneklipper, Thyborøn Kirke kan indkøbe en minilæsser med hækkeklipper til 200.000 kroner, mens Vandborg Menighedsråd får 136.446 kroner til en Egholm Traktor.

Annonce

Dyre døre

Budgettet for 2022 viser også, at historiske bygninger er dyre. Blandt andet er der sat penge af til døre flere steder, som bestemt ikke er billige. Blandt andet skal en solid dør mellem våbenhuset og skibet i Dybe Kirke skiftes for 137.500 kroner, og nogle historiske døre i Gudum præstebolig fra 1700-tallet, der er bemalet med bibelske motiver, skal renoveres for 44.000 kroner. På lidt længere sigt er der på budgettet for 2024 øremærket 85.000 kroner til en ny yderdør i Flynder Kirke.

Annonce

Større opgaver

Der ud over bliver der også penge til flere, større opgaver. Blandt andet modtager Bøvling Kirke 725.000 kroner til varmeanlæg og omlægning af sti, Harboøre får grønt lys til renovering af kapel med lån fra stiftsmidlerne, i Hygum Kirke skal der indrettes caféområde for 230.000 kroner, og i Nørre Nissum skal der opføres en dobbelt garage ved præsteboligen for 250.000 kroner.

Annonce

Årene frem

Budgettet tager også højde for, at der længere ude i fremtiden er behov for større investeringer. I 2023 er der budgetteret med 270.000 kroner til renovering af diget ved Hove Kirke, nyt køkken i Nørlem Præstegård til 175.000 kroner, og i 2024 skal der bruges 400.000 kroner på renovering af Harboøre Præstegård.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce