Annonce
Navne

KIVA-fruen er her ikke mere

Kirsten Vang Villesen, kendt i Struer og omegn som den ene halvdel af KIVA-kæden, er død, 74 år. Privatfoto

Lars Lønborg Fredsted har sendt følgende mindeord om sin mor, Kirsten Vang Lønborg Villesen:

Efter godt to års kamp mod kræften afgik Kirsten Vang Villesen ved døden mandag 7. januar 2019. Kirsten blev født 1. juni 1944 i Gærup ved Højer.

Kirsten var uddannet i tøjbranchen i en lille tøjbutik i Ballum. Kirsten flyttede fra et liv som landmandskone i Løgumkloster til Struer i 1987. Kirsten og Vagn Villesen blev viet i den lille, smukke kirke på Venø. Vagn Villesen ejede tøjforretningen Tekstilmagasinet i Struer og Vinderup, men da Kirsten og Vagn dannede par, blev kæden omdøbt til KIVA som en sammentrækning af deres navne.

Kirsten og Vagn var driftige forretningsfolk med mange jern i ilden; de skabte sammen værdier og ikke mindst arbejdspladser i lokalområdet. KIVA voksede over årene, og der kom nye afdelinger til i Hurup og Lemvig, ligesom de investerede i fast ejendom samt grønne energiløsninger.

Kirsten og Vagn boede i starten sammen på Tornskadevej i Bremdal og renoverede patriciervillaen på Nygade i Struer, som de senere flyttede ind i. I 1996 købte Kirsten og Vagn Landting Hovedgård i Ejsing. Gården var forfalden, og de restaurerede den. Efter endt istandsættelse åbnede de to KIVA-forretninger på gården. Vagn tog sig af driften på Landting, mens Kirsten tog sig af KIVA i Struer.

I september 2002 blev det tid til luftforandring for Kirsten og Vagn; de købte "Slottet" på Teglgårdsbakken i Lemvig. Her var der brug for nogle kærlige hænder, så Kirsten og Vagn renoverede store dele af den smukke villa. Både huset og haven blev indrettet med stor passion.

Året 2007/2008 var skæbnesvangert for Kirsten og Vagn, da Vagn desværre fik konstateret uhelbredelig kræft. Parret kæmpede en brav kamp mod sygdommen. Kirsten mistede sin mand i 2008 og stod pludselig alene med ejendomme og virksomheden. "Slottet" på Teglgårdsbakken og Landting Hovedgård blev sat til salg, og i 2010 flyttede Kirsten tilbage til Bremdal i Struer, hvor hun har boet siden.

Kirsten solgte Landting Hovedgård og ejendommen i Odense, ligesom hun lukkede den sidste afdeling af KIVA i 2015. Hun glædede sig til den tredje alder og øget samvær med familie, venner samt nogle velfortjente ferier.

Kirsten tog afsked med sine fire børn og børnebørn hen over julen og nytåret, inden hun stille sov ind i sit hjem mandag 7. januar 2019.

Kirsten bisættes fra Fabjerg Kirke lørdag 19. januar kl. 12. Alle, der måtte ønske at være med til at sende Kirsten godt videre, er velkomne.

Æret være Kirsten Vang Lønborg Villesens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce