Annonce
Struer

Klar med plan for ny købmandsbutik i Hvidbjerg

Struer Kommune er klar med den lokalplan, der skal gøre det muligt at bygge en ny købmandsbutik lige ved siden af banegården i Hvidbjerg. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix. 
Lokalplanforslag til politisk behandling i årets første måned - skal bane vej for byggeriet af ny dagligvarebutik i hjertet af Hvidbjerg
Annonce

Hvidbjerg: Arbejdet med at skabe et godkendt grundlag, så der kan bygges en ny købmandsbutik i Hvidbjerg, nærmer sig en afslutning.

Således er der nu lavet et forslag til lokalplan, der kan bane vejen for en helt ny butik til afløsning for den eksisterende Spar-butik i byen. Det skal ske på en grund i hjertet af byen på adressen Bredgade 4, og planen giver mulighed for at bygge en butik på 1200 kvadratmeter på grunden, der ligger lige ved siden af banegården.

For at få plads til butikken på grunden er det nødvendigt med en bebyggelsesprocent på cirka 80. Derfor er der også lavet et kommuneplantillæg, som har ændret bebyggelsesprocenten i det område, hvor butikken bygges.

Annonce

Offentlige p-pladser

En anden udfordring er, at der i det område, det nye forslag til lokalplan omfatter, ikke er mulighed for at lave de omtrent 40 parkeringspladser, der skal bruges ved dagligvarebutikken.

Derfor er en del af forslaget, at parkering for handlende og personale skal ske på nogle af de 75  offentlige parkeringspladser i Hvidbjerg by. Struer Kommune skal stå for drift og vedligeholdelse og skal sikre forberedelse til el-ladestandere ved de offentlige parkeringspladser, som de handlende i dagligvarebutikken skal bruge.

Det bliver politikerne i kommunens teknik-, miljø- og klimaudvalg, der tager hul på behandlingen af planarbejdet i denne uge. Når den politiske behandling af forslaget er helt afsluttet i løbet af januar, er det meningen, at planen sendes i offentlig høring i otte uger.

Det vurderes ikke, at der skal laves en miljøvurdering af planen.


Vi har hidtil har gjort vores for at det kan lykkes at få et byggeri og en lokalplan klar, så vi kan få lavet en ny butik.

Michael Sørensen, købmand, Hvidbjerg


Købmand Michael Sørensen, Spar i Hvidbjerg,  vil for nuværende ikke kommentere detaljer i byggeplanerne, før forslaget til lokalplan har været politisk behandlet.

- Vi har hidtil har gjort vores for, at det kan lykkes at få et byggeri og en lokalplan klar, så vi kan få lavet en ny butik. Ud over det, så har jeg ikke yderligere kommentarer, siger han til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce