x
Annonce
Erhverv

Klar melding fra butiksejer: - Uden hjælp klarer vi det ikke

Handelslivet gør sig lige nu store overvejelser i forhold til hele corona-situationen. Arkivfoto
Det er en total usikker situation lige nu, men vi møder åbne døre overalt, lyder status fra en af de to indehavere af Mr Huset Arthur i Struer

Struer: Der er lige nu store overvejelser i handelslivet i forhold til den igangværende corona-situation, som i stort omfang har lagt gaderne tæt på øde.

Spørger man Heino Jensen, som er en af de to indehavere af Mr Huset Arthur i Struer, så er tiden før onsdag i sidste uge, hvor statsministeren gik på skærmen og begyndte nedlukningen af samfundet, og den vi har nu som nat og dag.

- Fra i torsdags er trafikken og dermed omsætningen i butikken røget helt i bund. Helt nøgternt er der tale om en reduktion på 70 til 80 procent i forhold til normalt, fortæller Heino Jensen og tilføjer:

- Vi har sendt vores ti medarbejdere hjem, men vi ved reelt set ikke endnu, hvordan vi har sendt dem hjem. Vi håber at kunne gøre brug af lønkompensationen (fra staten, red.), men vi ved endnu ikke 100 procent, hvordan den virker.

Medarbejderne er sendt hjem med løn, men det er faktisk ikke den udgift, der lige nu bekymrer mest i butikken i Struer gågade.

Annonce

Fra i torsdags er trafikken og dermed omsætningen i butikken røget helt i bund. Helt nøgternt er der tale om en reduktion på 70 til 80 procent i forhold til normalt.

Heino Jensen, indehaver, Mr Huset Arthur i Struer

Lukker ikke

Det er derimod en regning, som skal betales 1. april.

- Det her rammer på det værst tænkelige tidspunkt for os. Vi har lige fyldt butikken op med nye varer, og den første, store regning for det kommer 1. april, siger Heino Jensen:

- Det er et beløb, som er meget større end lønninger og husleje, så det er det største problem lige nu.

Pengene til at betale den regning skulle Mr Huset Arthur i Struer have tjent i disse dage. Det sker ikke, som tingenes tilstand aktuelt er.

Heino Jensen er dog nogenlunde fortrøstningsfuld.

- Vi møder åbne døre overalt. Alle arbejder på en løsning, så alle kommer ud på den anden side. Det bliver fantastisk hårdt, og vi skal klemme ballerne sammen resten af året for at komme op igen, men uden hjælp klarer vi det ikke, siger han:

- Det er en total usikker situation lige nu, men det skal nok lykkes, og jeg er 100 procent enig i det, der er blevet gjort fra politikernes side. Nu håber vi bare, det er nok, for vi er jo interesserede i at få lukket ned og hurtigt komme op igen.

Selv om medarbejderne er sendt hjem, lukker butikken ikke, som tingene er lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce