Læserbrev

Klima. Danmarks grønne fane løftes højt

JFMNORMAL - Mandag den 1. August. Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Morten Pedersen.

Debat: En række debattører med base i den røde blok har op til valget travlt med at sprede myten om Venstres og regeringens politik som sort og bagstræberisk. Det er fuldkommen falsk. Vi tager om nogen klimaudfordringen alvorligt – og vi sætter reel og realistisk handling bag ordene med klare mål og virkemidler for grøn omstilling af energisystemet, transportsektoren og landbruget. Med sidste års brede energiaftale cementerer Danmark positionen som i frontløber i EU, og vi investerer massiv i grønne løsninger frem mod 2030 sammen med mange gode kræfter i erhvervslivet.

Vi arbejder hårdt for et klimaneutralt Danmark i 2050. Vi opfører tre nye havvindmølleparker inden 2030 med en samlet enorm effekt på mindst 2400 megawatt. Med energiaftalen kan danskernes elforbrug dækkes af vedvarende energi i 2030. Den sidste nye benzin- og dieselbil skal være solgt inden 2030.Der er i de kommende år afsat en meget stor pose penge til forskning og udvikling i grønne løsninger. Vejen banes for danske virksomheders eksport af grønne løsninger. Vi har lukket ned for efterforskning og boringer efter gas, olie og skifergas på land og i de indre farvande. Og vi har sat et mål om, at det inden 2030 er helt slut med kul i Danmark, så fjernvarmen i fremtiden kommer fra vedvarende energi såsom geotermi, varmepumper og biomasse.

Konklusion: Venstre og regeringen løfter den grønne fane højt. Men vi løfter ikke fanen højere, end at benene kan nå jorden. Den grønne omstilling skal nemlig parres med økonomisk realisme og den teknologiske udvikling, så vi ikke risikerer at sætte konkurrencekraft og arbejdspladser over styr.

0/0
Annonce
Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Læserbrev

Kristne grundværdier. Er korset på vej ud af Dannebrog?

Læserbrev

Vester Husby. Kunstig natur eller bare natur?

Annonce