Annonce
Debat

Klimagas fra Vest

Karsten Filsø. Foto: Morten Stricker

Læserbrev: Af Karsten Filsø, Sønderkærvej 8, Ulfborg, byrådsmedlem (SF):

Jes Andreas Vestergaard var, som jeg, til vælgermøde forleden i Sdr. Nissum, arrangeret af Vestklyngen. Det var en fin aften med gode debatter og gode spørgsmål.

JAV anbefaler på baggrund af aftenens debat i et læserbrev at stemme radikalt på Rasmus Beltofte. Fint med mig. Det er kun naturligt at anbefale een af sine partifæller. Kæden hopper dog lidt af, når JAV påstår, at Beltofte er den eneste med visioner på klimaområdet.

Annonce

Jeg ved ikke, hvordan JAV er kommet til den konklusion. Jeg er dog ret sikker på, det hænger sammen med, at han stadig er utilfreds med, at et flertal i Holstebro byråd ikke vil rejse 12-16 store møller i engene mellem Staby og Sdr. Nissum, i øvrigt med radikal støtte. Men vil Beltofte? Det blev jeg ikke helt klog på. 500 borgere har protesteret, ikke mindst på baggrund af nærheden til fjorden og fuglelivet der.

Jeg er ikke tilhænger af hverken vindmøllepark eller solcellepark i engene mod vest. Vi kan udbygge andre steder, hvor der ikke er de samme landskabs- eller naturmæssige interesser at varetage.


Jeg påpegede, hvilket JAV klart hørte, at møller og sol i Holstebro Kommune i dag producerer 150 procent af den el, der forbruges af alle i vores kommune. Vi er derved placeret som den næsthøjeste producerende kommune målt per borger i Danmark. Derfor sagde jeg, at andre kommuner må tage sig sammen og producere noget mere.

Er det det samme, som, at vi er i mål på klimaområdet og derfor kan læne os tilbage? Nej, for pokker. Men lige meget hvor meget JAV spørger, er jeg ikke tilhænger af hverken vindmøllepark eller solcellepark i engene mod vest. Vi kan udbygge andre steder, hvor der ikke er de samme landskabs- eller naturmæssige interesser at varetage.

Klimakampen har i øvrigt mange andre aspekter end produktion af grøn strøm i det åbne land. Der kan produceres solenergi på tage og især store mængder vindenergi på havet. Jeg havde selv forleden fornøjelsen af at være SFs ordfører til 1. behandlingen i Folketinget af forslaget om energi øen 100 kilometer vest for Thorsminde. Møllerne omkring øen vil kunne producere strøm svarende til 10 millioner husstandes årlige behov. Det er noget, der batter.

Der er samtidig en række klimahåndtag, som vi som kommune bør bruge, samt ikke mindst opfordre private og virksomheder til at bruge. Vi skal være langt mere ressourcebevidste i vore valg. Vi kan sagtens stille krav til en vis andel af genbrugsmaterialer ved byggeri, gerne en ret høj andel. Klimakampen handler ikke alene om energiproduktion, men også om mange af hverdagens valg for kommune, virksomheder og borgere.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce