Lemvig

Klimatorium er klar til at komme i udbud

Klimatorium i sin helhed, når både fase 1 og 2 er bygget. I første omgang er det den halvdel, der ligger længst ud mod vandet. Arkivfoto

Informationsmøde for borgerne er en nødvendighed, og det er planlagt, når nu indholdet står helt klart af Klimatorium

Lemvig: Lemvig Byråd har nu i enighed nikket ja til, at sådan skal Klimatorium-projektet se ud, og man har sagt ja til økonomien, hvor kommunen bidrager med 12 millioner kroner, mens der kommer 4,8 millioner kroner fra Grøn Fond til udenomarealerne.

Samtidig har bestyrelsen for Lemvig Vand & Spildevand sagt ja til projektet og de 30 millioner kroner, forsyningsselskabet vil bidrage med.

Det betyder, at nu kan man gå i gang med at forberede licitationen, og hvis den overholder det samlede budget, så kan styregruppen sætte arbejdet i gang.

- Meningen er, at arbejdet skal deles op i fagentrepriser, som gør, at lokale håndværkere også vil kunne byde ind på arbejdet - akkurat som det har været tanken fra starten, sagde formanden for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard (V).

Han understregede, at der i forarbejdet med rådgiverne har været lagt megen vægt på, at der er lagt op til et realistisk budget, hvor Klimatorium indeholder netop det, man har besluttet sig for.

- Vi skulle gerne undgå, at rådgiverne skal ind og skære i projektet, når vi får resultatet af licitationen, sagde han.

Og når de sidste ting er falde ti hak, er det tanken, at der skal indledes en offentlighedsfase, så borgerne bliver bedre informere tom, hvad det så er, Klimatorium kommer til at indeholde. Noget, der var enighed om, at der er god brug for, selv om flere byrådsmedlemmer gav udtryk for, at de hører positive reaktioner fra borgerne, selv om der fortsat er usikkerhed på, hvad indholdet egentlig bliver.

- Vi skal tale det her projekt op. det er simpelthen erhvervsfremme, klima, miljø bæredygtighed - alt det, vi har arbejdet med længe her i kommunen. Og hvis det sker - hvad jeg ikke håber, at regionerne nedlægges, så kommer der endnu flere klima- og miljøspørgsmål over til kommunerne, sagde Susanne Buch Nielsen (SF).

Orla Østerby (K) håbede på, at der meget hurtigt også kommer gang i den såkaldte fase 2, hvor erhvervene selv skal stå for finansieringen af den anden halvdel af Klimatorium. Og det var et håb, som Steffen Damsgaard delte.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce