Lemvig

Klimatorium: Omdiskuterede garager bliver kun 3,5 meter høje

Det planlagte Klimatorium vil ikke få et garageanlæg på fem meters højde, sådan som naboer frygter. Det bliver kun 3,5 meter, siger udvalgsformand.

Lemvig: Naboerne til det kommende Klimatorium på Østhavnen i Lemvig behøver ikke frygte, at de kommer til at se ind i en garagemur på fem meters højde.

Det siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V), efter at have set nærmere på byggeplanerne.

Sagen blev diskuteret på byrådsmødet i sidste uge, hvor et enigt byråd nikkede ja til projektet. Kommunen skal selv bidrage med 12 millioner kroner, mens Lemvig Vand og Spildevand står klar med 30 millioner kroner. Desuden kommer der 4,8 millioner kroner fra Grøn Fond, der kan bruges til udenomsarealerne. Dermed er projektet klar til at blive sendt i udbud.

På samme møde blev henvendelsen fra naboerne diskuteret. En gruppe af naboer har skrevet til flere byrådsmedlemmer om de tilhørende garager, fordi de i det færdige projekt er flyttet ud af bygningen og lagt i skel overfor til de eksisterende boligblokke på Teglgårdsvej. Derfor frygtede naboerne, at de ville få udsigt til en garagemur på fem meters højde.

Spørgsmålet blev rejst på byrådsmødet, men her blev der ikke givet nogen garanti for højden. Steffen Damsgaard kunne heller ikke på stående fod sige, hvor højt garageanlægget ville blive.

Men det kan han nu.

- Der bliver tale om en 3,5 meter høj garage, siger han til avisen.

Ifølge Lokalplanen for området er der ganske vist fortsat mulighed for at bygge i fem meters højde.

- Men det er fordi, vi skulle være sikre på, at anlægget kunne være indenfor feltet, da vi sendte lokalplanen i høring - og det var tæt på tidspunktet for høringen. Men den bliver kun 3,5 meter, og så håber jeg hermed at kunne tage lidt af usikkerheden ved byggeriet væk, siger Steffen Damsgaard.

- Vi må lige vurdere, om der er behov for at få justeret til efter sagen her, siger Steffen Damsgaard.

Lokalplanen for området skal under alle omstændigheder diskuteres til marts.

Klimatorium er et forskningscenter i kyst- og fjordnære miljøer. Den skal efter planen rumme miljøer for forskning, udstilling og erhvervsliv, der skal samle viden og løsninger på klimaproblemer. På den måde skal den virke som et udstillingsvindue for virksomheder, organisationer og myndigheder inden for vand og klima.

Målet er, at et nyt Klimatorium på Østhavnen kan stå fuldt udbygget i 2020.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce