Annonce
Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

En mark ved Klinkby dannede sidste år rammen om DM i mudderbold. Til september vender det underholdende arrangement tilbage til Klinkby. Foto: Morten Strægaard
Den på samme tid måske smukkeste og mest beskidte sportsgren der findes, mudderfodbold, vender tilbage. Igen i år skal der nemlig spilles DM i mudderfodbold på en mark ved Klinkby.

Klinkby: Det er møgbeskidt, jammerligt uskønt, på et horibelt teknisk niveau og slet ikke til at stå for.

Mudderfodbold er en særpræget sport, som er ved at blive en fast tradition på lemvigegnen, der lørdag den 28. september inviterer til DM i mudderbold for tredje år i træk. En rigtig bonderøvssport, hvorfor det da også er meget passende, at det er Lemvigegnens Landboungdom, der står bag det årligt tilbagevendende arrangement.

- Det bliver samme tidspunkt som sidste år, selvom vi var lidt uheldige med, at det var lidt koldt den dag. Vi ville rigtig gerne have rykket DM frem til en lidt varmere dato, men vi skal jo være fri af høsten og den slags, så det har ikke været så nemt. Vi troede, vi kunne have holdt det den 7. september, men der var der EM i traktortræk, og det duer ikke at holde de to store arrangementer den samme dag, fortæller Casper B. Poulsen fra Lemvigegnens Landboungdom.

Annonce

Mudderfodbold

Mudderfodbold, eller bare mudderbold i den lidt kortere udgave, er i bund og grund, præcis det navnet antyder. Fodbold spillet på en bane, bestående af et tykt lag mudder.

En græsmark bliver fræset i 20-30 centimeters dybde og derefter bliver der øst godt med vand på, så banen ender med at blive en stor mudderpøl.

Kampene afvikles på en 5-mandsbane og der bliver spillet fem mod fem. Hver kamp varer seks minutter. i 2018 deltog 22 hold og 175 spillere ved DM i mudderbold.

Over 200

Det første år blev turneringen spillet i Rom, hvor lidt under 100 deltagere stillede op. Sidste år var deltagerantallet fordoblet, da der blev spillet DM i mudderbold på en mark ved Klinkby med 175 deltagere og i år håber arrangørerne at nå et stykke over 200 deltagere.

- Til landsskuet i sidste uge snakkede jeg med landboungdom-foreninger fra hele landet, som fortalte, at de regnede med at stille med et hold og bare gik og ventede på at finde ud af datoen. Også flere lokale har spurgt, så der er masser af forhåndsinteresse, fortæller Casper B. Poulsen.

Udover flere deltagende hold og spillere håber Lemvigegnens Landboungdom at kunne trække flere tilskuere til den ret så publikumsvenlige sport.

- Sidste år fik vi en del medieomtale, og det kan forhåbentlig trække nogle flere til, som syntes, at det så sjovt ud. Konceptet med mudder og fart over feltet bliver helt det samme, det fejler jo ikke noget, siger Casper B. Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce