Annonce
Lemvig

Slutspurt: Klinkbys dynamo er ny kandidat til Lemvig Prisen

Paw Skou Ruby - på dette ikke helt, må vi indrømme, nye arkivfoto - er indstillet for sin indsats for Alt-i-et Huset i Klinkby. Arkivfoto
Indstillingen af kandidater til Lemvig Prisen 2019 er inde i slutspurten, og en ny kandidat med stor opbakning er nu med i feltet
Annonce

Lemvig: Der er total opbakning fra Klinkby i at indstille den, der kalder for dynamoen i Alt-i-et Huset, til Lemvig Prisen 2019, nemlig halinspektør Paw Skov Ruby.

Det er Klinkby Boldklub, Klinkby Gymnastikforening, Klinkby Hallen, Klinkby Lokalhistorisk Arkiv, Hove, Hygum og Tørring Menighedsråd, Klinkby Familie & Samfund, FDF Klinkby, Alt i et-Skolen, Klinkby, Klinkby, Hove og Tørringhuse borgerforening samt Helene Nørgaard Herping og Mona Andersen, der står bag indstillingen

"Kært barn har mange navne siger man. I Alt i Et huset har vi en inspektør, som man kan knytte mange navne på: Blæksprutten, humørbomben, drivkraften, idemageren, arbejdshesten, hyggesprederen, og ja vi kunne blive ved.

Da Alt i Et huset en septemberdag i 2013 stod færdigt, var det helt naturligt med Paw ved roret som inspektør. Paw havde forud for denne dag været en vigtig og særdeles engageret del af det udvalg, som utrætteligt havde kæmpet for, at projekt Alt i Et huset skulle lykkes. Det stod ret hurtigt klart i denne proces, at Paw havde en hel unik evne til at skabe en hel fantastisk frivillighedskultur omkring byggeriet og huset. Flere og flere frivillige strømmede til, og alle nød godt af Paws evner til at skabe en dejlig atmosfære omkring sig, hvor nye venskaber og bekendtskaber opstod på tværs af foreninger, interesser og tilknytning til stedet, imens planerne tog form. Paw bragte folk til huset, som ellers aldrig kom der, og nu pludselig fik en kolossal betydning for sammenholdet, frivilligheden og fællesskabet.

Når man træder ind ad døren i huset, er der altid kaffe på kanden, og Paw udviser en stor interesse for alle brugere af stedet. Han kan snakke med alle og ikke mindst, så interesserer han sig for alle. Han er nærværende og opfanger de mindste signaler. Det kan være et barn, der lige har brug for at blive muntret lidt op, eller en elev, der har glemt madpakken. Paw smører gerne lige en leverpostejs mad, så der er fyldt mave og smil på læben igen. Ingen opgaver er for små eller for store.

I huset er der altid pænt og rent, og der er sans for de små detaljer, som samlet set gør det til et hyggeligt sted at være. Han holder meget af at gøre huset til vores "andet hjem". Man er altid velkommen i huset, og vi har mange forældre, der er begyndt at holde små hyggegrupper, imens deres børn er til gymnastik. Det er simpelthen blevet nogle mødres højdepunkt hver uge, at de skal op i Alt i Et Huset og hygge med hinanden.

Han er altid behjælpelig med at tilse foreningernes redskaber og hjælper med at vedligeholde alle vores ting, selv om det egentligt er vores egen opgave. Han vil meget nødig aflyse de faste aktiviteter i huset på grund af arrangementer og gør derfor alt, hvad han kan, for at finde på kreative løsninger til lokalefordeling.

Paw er en mand, som altid ser muligheder frem for begrænsninger, hvilket også ofte munder ud i, at Paw sammen med en række frivillige får ideer til skabe helt unikke rammer og udsmykninger til husets fester. Dette både til for eksempel revy, julefrokoster, skolefester, de månedlige fællesspisninger osv. Paw giver altid en hånd med og er klar med gode råd og ideer. Paws indsats går langt ud over det, der er et lønnet arbejde. Han lægger også mange frivillige timer i huset og inddrager hele sin familie i arbejdet. Alle fem i familien Skov Ruby bidrager med rigtig meget. Hans børn lærer, at frivilligt arbejde lønner sig for alle i området. Hans kone Susanne er aktiv i både boldklub og gymnastikforening og er ansvarlig for hver eneste Fredagssjov der er i huset, hvor 60-80 børn kommer og morer sig. Paw og hans familie er en inspirationskilde for mange andre lokalområder. Det er Paws fortjeneste, at Alt i Et Huset Klinkby er blevet et meget populært og omtalt sted i Lemvig Kommune.

Vi ønsker, at Paw skal belønnes med denne fine pris for hans store engagement for Klinkby og omegn."

Det var de flotte ord fra et enigt foreningsliv i Klinkby, og dermed er prisudvalgets opgave ikke blevet lettere, når man samles for at vurdere, hvem der skal have prisen og kan donere de 10.000 kroner fra Vestjysk Bank videre.

Og vi kan nå at få flere forslag, inden fristen udløber på søndag den 15. december. Og vi kan afsløre, at der venter offentliggørelsen af endnu en kandidat i morgen fredag. Send dit forslag til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig.

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Ansatte i kommunens Park & Vej-afdeling

Familien Lange, Ramme.

Lise Faurschou Hastrup, Kunst- og Kulturcenter Tuskær.

Paw Skou Ruby, Alt-i-et Huset

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce