Annonce
112

Kæmpe klodser kan ikke stoppe ulovligt ræs på Østhavnen

En af de store betonklodser, der skulle forhindre biler i at køre gennem åbningen på højvandsværnet, er flere gange blevet flyttet, så bilerne alligevel kunne komme ned på Østhavnen, fortæller Ivan Møller Sørensen, der er vejformand i Lemvig Kommune. Foto: Jesper Lundsgaard
Vejformand opfordrer borgere om at henvende sig, så der kan blive sat en stopper for bilkørsel på Østhavnen
Annonce

Lemvig: Tydelige dækspor på asfalten efter lange og hårde opbremsninger taler sit tydelige sprog. Selv om arealet på Østhavnen er lukket for biltrafik, bliver det brugt af bilister, der kører rundt i området.

Vejformand Ivan Møller Sørensen fra Lemvig Kommune kan også udpege huller i den nyanlagte asfalt, der blev lagt sidste år, og der er også cirkelformede dækspor viser, at nogle bilister efter alt at dømme har moret sig med at lave en såkaldt "donut" med bilen.

- Vi er flere gange blevet ringet op af borgere, der fortæller, at der er blevet kørt ræs på området om aftenen og om natten. Men vi kan ikke gøre meget andet end at bede borgerne om at holde øje med, hvad der sker, og henvende sig til politiet, siger vejformanden.

Han tilføjer, at borgerne også fortæller, at bilerne har kørt rundt om den nyopførte bygning på Østhavnen, hvor blandt andet Lemvig Maskin- og Køleteknik holder til.

Lemvig Kommune har forsøgt at stoppe den ulovlige trafik på havnearealet ved at sætte store betonklodser op i de huller i højvandsværnet, der står åbne. Men ifølge Ivan Møller Sørensen er et par af blokkene blevet fjernet, så der alligevel kunne køres bil i området.

- Det er ikke noget, man bare gør. Klodserne vejer omkring et halvt ton, og jeg tror, de sat en kæde på bilen for at trække den ene klods til siden. En anden klods fandt vi omkring 15 meter fra det sted, hvor den egentlig var placeret, fortæller vejformanden.

Ivan Møller Sørensen ved ikke, hvem der kører rundt på havnen, og han har heller ikke noget mod de personer, der gør det. Men han opfordrer dem til at droppe kørslen på havnearealet.

- Der er borgere, der føler det er utrygt at færdes her om aftenen, når der kører biler hernede, siger vejformanden.

Flere steder er der huller i den nyanlagte asfalt og der er mange tydelige dækaftryk efter biler tilsyneladende har kørt ræs på Østhavnen. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce

Må fjerne glasskår

Ud over den øgede utryghed på Østhavnen har Lemvig Kommune også flere gange i de seneste weekender brugt ressourcer på at feje blandt andet knuste glasskår op i området og sørge for almindelig oprydning efter de personer, der samles på havneområdet.

Glasskårene har Finn Eriksen, der er daglig leder af Lemvig Maskin- og Køleteknik, som er en af virksomhederne i den nye smedjebygning, også bemærket.

- Det er træls, at der ligger glasskår efter smadrede flasker på vores parkeringsplads. Ellers er bilkørslen ikke noget, der har generet os. Men vi håber på, at det snart stopper, siger Finn Eriksen.

Kommunens vejafdeling har overvejet, om man kan sætte en stopper for kørslen på havnearealet ved at lukke portene i højvandsværnet. Men den ide er man i første omgang gået væk fra.

- Det vil kræve, at vi skal have en medarbejder ned i området hver gang, der er en lastbil, der skal ind på området bag højvandsværnet. Og det er heller ikke hensigtsmæssigt, siger Ivan Møller Sørensen.

Han frygter, at kørslen på havneområdet bliver værre i takt med, at sommeren og de lune nætter begynder at komme.

- Derfor kan jeg kun appellere til, at man som borger holder øje med hvad der sker hernede, siger Ivan Møller Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce