Sport

Klubikon vender hjem til HB

Kim Kristensens første møde med HB-truppen bliver lørdag, hvor de på udebane møder Jammerbugt i en træningskamp. Foto: Morten Stricker

Kim Kristensen var i sidste sæson tæt på at føre Skive i Superligaen. Nu skal han hjælpe Holstebro Boldklubs danmarksseriehold. Samtidig har HB også ansat en ny sportschef.

Holstebro: Det er et vaskeægte scoop, som Holstebro Boldklub har lavet forud for sidste halvdel af sæsonen.

Det er lykkedes for klubben at hente Kim Kristensen, som skal være assistenttræner for Bo Thomsen det næste halve år. Kim Kristensen var senest cheftræner i Skive, hvor han stod bag en af sæsonens positive overraskelser, da Skive til det sidste var med i den absolutte top af første division. Derudover har klubben hentet den gamle kending Henrik "HC" Tarpgaard Christensom som sportschef.

- Timingen er super god for mig, og jeg ser virkelig frem til at hjælpe til i Holstebro. Jeg kan godt lide projektet med unge og lokale spillere, siger Kim Kristensen som både har været spiller og træner i Holstebro.

Kim Kristensen havde et halvt år tilbage af kontrakten med Skive, men holdet indvilgede i at give slip på træneren, som de opsagde efter svigtende resultater i denne sæson. Kim Kristensen får nu en del kortere til træning, da han bor i Vind.

For mig er det afgørende, at man er der for at blive bedre. Så er det sådan set ligegyldigt, hvad niveau det er.

Kim Kristensen, kommende assistenttræner i HB.

Giver alt

Han mener ikke, at det bliver et problem at opretholde engagementet, selvom han nu skal træde ned på en mindre scene, end han har været vant til i Skive.

- For mig er det afgørende, at man er der for at blive bedre. Så er det sådan set ligegyldigt, hvad niveau det er. Man skal selvfølgelig tage nogle andre hensyn, når det ikke er et fuldtids-setup, men jeg kommer til at være lige så engageret, som jeg har været i Skive, siger Kim Kristensen.

Derudover har udsigten til at samarbejde med Bo Thomsen også været afgørende.

- Jeg har et rigtigt godt forhold til Bo, og jeg havde ikke sagt ja til hvilken som helst træner. Min rolle bliver at udfordre ham lidt og bidrage med det jeg kan, siger Kim Kristensen.

Bo Thomsen selv glæder sig over forstærkningen, som han kalder "en stor opgradering på trænerfronten", mens der også er glæde i bestyrelsen.

- Kim er gammel HB'er, og så er han rigtig god til at arbejde med unge mennesker. Han har samtidig gjort det rigtigt godt i Skive, og jeg er virkelig glad for den "lokale røde tråd", vi nu får i klubben, siger Helle Manicus med henvisning til Bo Thomsen, Kim Kristensen, den nye sportschef Henrik Christensen samt Steen Gravgaard, som har ansvaret for andetholdet. De har alle igennem længere tid haft tilknytning til både området og klubben.

Ny sportschef

Netop den nye sportschef Henrik Christensen, som har spillet ungdomsfodbold i Holstebro, håber at han kan være med til at føre Holstebro op igennem rækkerne.

- Jeg har igennem længere tid ærgret mig over, at vi kun ligger i danmarksserien, når man ser på byens størrelse og så videre. Jeg håber, at jeg kan være med til at give klubben et spark opad i rækkerne, siger Henrik Christensen, som i øjeblikket spiller lidt oldboysfodbold i klubben.

Han tror på, at der er potentiale i klubben.

- Jeg synes, at Bo Thomsen har fået tilført noget holdånd og klubkultur. Det er et ungt og spændende hold, hvor man satser på de lokale, og det kan jeg godt lide, siger han.

Hans arbejdsopgave bliver primært at være bindeled mellem bestyrelse, spillere, og trænere og indgå kontrakter.

0/0

Tophistorier

Annonce
HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce