Annonce
Sport

Klublegende trukket ud af pensionisttilværelsen og gør comeback i den røde trøje

Kroppen er måske ikke helt i tip top ligaform endnu, men det har Søren Nørgård en måneds tid til at komme i, så han kan hjælpe Lemvig-Thyborøn Håndbold i kampen for at overleve i ligaen. Pressefoto
Tidligere ligatopscorer Søren Nørgård, der ellers havde indstillet håndboldkarrieren, vender tilbage til Lemvig-Thyborøn Håndbold på en kontrakt for resten af sæsonen. Målet er at redde 'de røde' fra den truende nedrykning.
Annonce

Lemvig: Når der er brug for hjælp er det godt at vide, at man har gode venner af huset.

Og det har Lemvig-Thyborøn Håndbold, der ellers stod med en dårlig situation på venstrefløjen, hvor Pelle Schilling kun langsomt er på vej tilbage fra en skade mens Frederik Iversen først forventes klar igen til næste sæson. Heldigvis gik en pensioneret klublegende og tidligere ligatopscorer rundt i det nordvestjyske og var frisk på at træde til.

- Jeg har haft mine bedste håndboldår i karrieren i Lemvig, og det er en klub og nogle mennesker omkring klubben, som ligger mit hjerte meget nær. Så med den situation man stod i, følte jeg mig nærmest forpligtet til at stille op og hjælpe klubben, fortæller Søren Nørgård.

Den 32-årige fløjspiller havde ellers stillet håndboldskoene på hylden efter en slem skulderskade i oktober 2019 og valgt, at fremtiden skulle helliges familien og den civile erhvervskarriere hos Odendo.

Annonce

Ude af form

Men så forhørte Lemvig sig om han kunne træde til og hjælpe, og efter et par dages betænkningstid var svaret ja.

- Det er 15-16 måneder siden, jeg senest har spillet håndbold, så det handler i første omgang om at få kroppen til at præstere igen. Jeg har holdt formen lidt ved lige med noget hyggemotion og lidt padel, men jeg er altså et stykke fra kampformen til liga. Heldigvis har jeg en måneds tid til at komme i form, siger Søren Nørgård.

Han er selv den første til at understrege, at man nok ikke skal forvente at se fløjspilleren i sin bedste udgave.

- Jeg har ingen forventninger om at kunne bidrage på mit gamle niveau, men mindre kan måske også gøre det. Jeg skal bidrage med min erfaring både på og udenfor banen, og kan jeg flytte situationen bare en halv procent til Lemvigs fordel, så er det det værd, siger Søren Nørgård.

Især de ting fløjspilleren kan bidrage med udenfor banen, var også inde i overvejelserne, da klubbens ledelse første gang ringede til Søren Nørgård og spurgte, om han ville tage en tur mere i den røde trøje.

- Vi kender Søren og tror på, at han vil være en lederskikkelse både på og udenfor banen. Med sin erfaring, sine spillemæssige kvaliteter og sin personlighed har Søren en masse, han kan give til holdet, siger bestyrelsesformand Tommy Bomholt Gay.

Annonce

Kort comeback

Fløjspilleren har trænet med holdet et par gange allerede, og synes det er gået fint.

Spørgsmålet er så, om det her kun er et kort comeback eller en permanent tilbagevenden til håndbold på eliteplan? Nørgård fylder til maj 33 år og det er derfor ikke på grund af fødselsattesten, han stoppede karrieren.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men aftalen med både klubben, familien og mit arbejde er, at det kun er for det her halve år, og så stopper jeg igen. Det er som sådan ikke tanken, at jeg skal genoptage karrieren, forklarer Søren Nørgård.

Lemvig-Thyborøn Håndbold er indtil søndag på træningslejr i Thyborøn. Lørdag skal holdet dog et smut til Silkeborg for at spille træningskamp mod BSH.


Jeg har haft mine bedste håndboldår i karrieren i Lemvig og det er en klub og nogle mennesker omkring klubben, som ligger mit hjerte meget nær. Så med den situation man stod i, følte jeg mig nærmest forpligtet til at stille op og hjælpe klubben.

Søren Nørgård.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce