Annonce
112

Knallert-razzia på Limfjordsskolen: - Jeg går fuldstændig amok, hvis I piller ved dem

Der blev kontrolleret knallerter til den helt store guldmedalje torsdag formiddag i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Politiet var torsdag morgen at finde på Limfjordsskolen i Struer, hvor alle på knallert fik inddraget nøglerne og blev sat til at vente og se, om deres tohjulede køretøj var i en stand, lovens lange arm kunne godkende.
Annonce

Struer: Knallert-parkeringen på Limfjordsskolens parkeringsplads tiltrak sig torsdag formiddag noget mere opmærksomhed, end den plejer.

Fra morgenstunden var elever på knallert blevet fulgt nøje af en betjent, som efter at have set dem køre henvendte sig til dem for at få deres nøgler.

Disse nøgler blev lagt i en bunke på en lille græsforhøjning under nogle træer, hvor ejerne af de i alt 23 knallerter, som torsdag morgen var blevet kørt til skolen, også fik besked om at indfinde sig.

Vel at mærke uden at pille ved deres knallert, inden de satte sig.

Betjenten fandt så remedier frem til at teste farten på de forskellige køretøjer, og den kunne så ses på en lille skærm ved siden af.

Herefter blev knallertejerne kaldt frem en efter en, og den første var Mathilde Mock på 16 år. Hendes tohjulede var der ikke noget at udsætte på.

- Det er egentlig fint nok, de tjekker det, men det kan jo være værre for nogle af de andre, hvis der er noget i vejen, sagde hun.

Det er et træls resultat - også fordi jeg ved, at der er flere, og forældrene gør ikke noget ved det.

Jesper Andersen, politiassistent, Midt- og Vestjyllands Politi

Annonce

Pil ikke ved dem

En af dem, der måske godt vidste, at den ikke var helt god, kom op lige efter Mathilde Mock og pillede øjensynligt ved et eller andet, betjenten ikke mente, han skulle pille ved.

Og det fik han at vide uden omsvøb.

- Jeg går fuldstændig amok, hvis I piller ved dem (knallerterne, red.), sagde betjenten.

I alt fem af de 23 knallerter var taget til side, da kontrollen var færdig, og de øvrige knallertejere kunne gå indenfor med det efterhånden ret store publikum, der havde samlet sig om skærmen, hvor farten på de forskellige knallerter kunne ses.

Fire drenge og en pige stod tilbage.

- Det er et træls resultat - også fordi jeg ved, at der er flere, og forældrene gør ikke noget ved det, sagde Jesper Andersen, der er politiassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi og manden, der stod for torsdagens kontrol.

- Vi har generelt et problem med knallerter. De kører for stærkt, og de er ikke konstrueret til at køre så stærkt, og de unge mennesker er ikke uddannet til at køre så stærkt.

Annonce

Tag det alvorligt

Fire af de fem knallerter, som torsdag blev trukket til side, var ulovlige, mens der på den femte var lavet nogle ændringer, som Jesper Andersen påtalte.

- De kunne køre 50 kilometer i timen eller derover, men de havde spottet mig, så jeg ved, der holder flere rundt omkring.

En knallert må køre 30 kilometer i timen. Kører den hurtigere end 40, får man første gang en bøde på 2000 kroner.

Anden gang vanker der også en bøde, og så konfiskerer politiet knallerten.

- Det her har været et stigende problem igennem dette skoleår. Vi har rigtig mange, der kører på scooter, og de er ikke ret gode til det, fortæller skoleleder på Limfjordsskolen Claus Rokkjær:

- De kører temmelig uforsvarligt nogle af dem. Vi har klager fra naboerne, vi har selv bøvl med at holde på dem i frikvarteret, og så kører de indimellem også ræs ude på parkeringspladsen mellem børn og forældre.

Forældrene er blevet kontaktet flere gange, men:

- Der er bare ikke altid den lydhørhed, vi godt kunne ønske os. Der er et forældreansvar her, der godt kunne blive taget mere alvorligt, siger skolelederen.

Elever på knallert måtte torsdag aflevere nøglerne på Limfjordsskolen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Lemvig

Ingen gylletanke tæt på Rom

Annonce