Annonce
Holstebro

Op mod en tredjedel af efterskole er smittet: Ville gerne sende alle hjem - men fik ikke 'lov'

Humøret er godt trods udbredt smitte, melder forstander på Staby Efterskole, Anders Boll Mikkelsen. Det vigtigste er, at ingen af eleverne rammes hårdt af covid-19, siger han. Billedet her er fra dengang, efterskolen - uden mundbind og andre restriktioner - måtte samles til gymnastikopvisninger med publikum. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hverdagen med corona er vendt på hovedet for efterskolerne. Det efterlader skolerne med en masse dilemmaer, påpeger forstanderen i Staby.

Staby: Håndtering af corona-smitte har foretaget en U-vending.

Det har Staby Efterskole og forstander Anders Boll Mikkelsen måttet konstatere den seneste uge.

- Fra i lørdags og sidenhen er vi jævnt blevet ramt. Man må bare sige, at omikron er yderst smitsom. Der testes hver dag, og hver dag har der været positive resultater. Jeg var godt klar over, at vi så ind i en anderledes periode, men at det ville gå så hurtigt, dét havde jeg alligevel ikke forudset, siger Anders Boll Mikkelsen.

Annonce


Vi ville egentlig gerne have sendt eleverne hjem i onsdags. Men rådet lyder, at efterskolen ikke skal lukkes som følge af smitte. Nu handler det nærmere om at få flest muligt i den aldersgruppe smittet.

Anders Boll Mikkelsen, forstander, Staby Efterskole.

De seneste tal siger, at omkring 40-50 ud af skolens 170 elever er smittet.

For få måneder siden havde det betydet, at skolen skulle lukke eller underlægges andre restriktioner. I dag er strategien vendt på hovedet, har efterskolen erfaret efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi ville egentlig gerne have sendt eleverne hjem i onsdags. Men rådet lyder, at efterskolen ikke skal lukkes som følge af smitte. Nu handler det nærmere om at få flest muligt i den aldersgruppe smittet, siger Anders Boll Mikkelsen.

Smittet og på ski

De nye retningslinjer er noget af et kursskifte for en efterskole, der altid har forsøgt at passe på. Det får næsten en efterskole til at overveje, om den modsatte tilgang - at få flest muligt smittet - er en bedre strategi, spekulerer forstanderen.

- Sådan synes holdningen at være fra myndighederne, men jeg har samtidig også et personale, jeg gerne vil passe på, siger Anders Boll Mikkelsen om dilemmaet for at kunne holde en efterskoles hverdag kørende, hvilket ikke er muligt, hvis en stor andel af kollegerne lægger sig syge.

Oveni alt lurer en skirejse til Østrig i enten uge 6 eller 8. Usikkerheden her centrerer sig om, at man i øjeblikket ikke må rejse ind i landet uden at have fået tredje stik. Har man derimod været smittet, må man komme ind.

Den kommende uge på efterskolen vil bestå af både fysisk og online-undervisning. Håbet er, at alle elever vil kunne vende tilbage - raske - i næste weekend.

- Humøret har hele vejen igennem været højt, og ingen har bebrejdet eller været sure på nogen. Nu håber jeg kun, at ingen elever rammes hårdt af sygdom. Det er det allervigtigste, siger Anders Boll Mikkelsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce