Annonce
Navne

Knud-Erik gik ind i folk med træsko på

Knud Erik Jensen. Arkivfoto: Morten Stricker

Niels Jørgen Sørensen, Mosegården A/S, skriver følgende mindeord over direktør i Mosegården A/S, Knud-Erik Jensen:

Stifter af og direktør i Mosegården A/S, Knud-Erik Jensen, døde natten til den 21. december 2021 på Skejby Sygehus efter en uges indlæggelse efter pludselig opstået sygdom. Han blev 71 år.

Knud-Erik stod indtil sin død i spidsen for Mosegården, som han startede i 1998 efter i mange år at have været ansat i firmaer som DeLaval, KFK, Superfos Korn, Vitfoss og AgroKorn.

Annonce

I begyndelsen blev Mosegården ledet fra køkkenbordet i hjemmet på Dalgårdsvej i Resen ved Struer. Knud-Eriks primære fokus var svinebrugene, som han rådgav og solgte foder til. I 2003 blev Mosegården ændret til et aktieselskab med tre ejere, og samtidig blev fokusområdet udvidet til også at omfatte kvæg.

Virksomheden blev herefter drevet fra to hjemadresser, men køkkenbordet blev for lille, og derfor blev der indrettet et kontor i den ene ende af maskinhuset på Dalgårdsvej. I 2009 kom en teknikafdeling til, og den blev drevet på en tredje adresse. Lokaliteterne i Resen blev efterhånden for små, så i 2015 blev det hele samlet i Holstebro, hvor Knud-Erik havde sin daglige gang, og det bekom ham i øvrigt vel i større grad at kunne adskille arbejde og privatliv. Han var ved sin død eneejer af Mosegården, som den resterende bestyrelse og ledelse indtil videre driver videre.

Knud-Erik tog sin uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Odense, og det var under opholdet her, at han mødte den pædagogstuderende Nauja, som han blev gift med i 1978. Sammen fik de tre døtre, og det er igennem årene blevet til 16 børnebørn, så der var noget at holde styr på, men da Knud-Erik altid satte familien meget højt, var det ikke noget problem. Han nød samværet med familien, og især børnebørnene fik hans store opmærksomhed.

Knud-Erik gik så at sige ind i folk med træsko på, og det både billedlig talt og fysisk, da hans yndlingspåklædning var korte bukser og træsko.

Knud-Erik har igennem årene opbygget et meget stort netværk, for hvem meddelelsen om hans død kom som et stort chok. Han plejede sit netværk med telefonopkald, besøg, fødselsdagshilsner og støtte, hvis der var brug for det. Han var meget vellidt, og mange søgte råd hos ham, hvis de stod med nogle udfordringer, og her stillede han gladeligt op. Han gik heller ikke selv af vejen for at trække på netværket, hvis han følte, at han brug for det.

Knud-Erik gik så at sige ind i folk med træsko på, og det både billedlig talt og fysisk, da hans yndlingspåklædning var korte bukser og træsko. Træskoene var altid nypudsede og blev brugt i videst muligt omfang – også ved mere officielle lejligheder. Han var ligefrem og ærlig, havde sin egen mening om tingene, gik sine egne veje og var direkte i sin væremåde, men på den gode og omsorgsfulde måde. Som leder af Mosegården følte han stort ansvar og havde samtidig stor omsorg for sine ansatte. Det gjaldt også efter, at de af den ene eller anden grund ikke længere var ansat i firmaet.

Sport fyldte også i Knud-Eriks liv. Han var meget optaget af at køre cykelløb i de unge år, men det blev fodbolden, som fik hans interesse - både som spiller og træner. Han spillede fodbold indtil et skadet knæ helt satte en stopper for hyggebolden for cirka 10 år siden, og så blev det  efterhånden mest foran fjernsynet, at interessen blev udlevet, og her blev paletten af idrætsgrene udvidet. Han var blandt andet aktiv tilskuer til Lemvig-Thyborøns hjemmekampe, og han var senest tilskuer til en kamp fredagen før, han blev indlagt om mandagen.

Knud-Erik efterlader sig et stort hul i foderbranchen og hos de ansatte i Mosegården, men det er især familien, som mister en kærlig og omsorgsfuld mand, far, svigerfar og ikke mindst bedste, som han yndede at kalde sig selv.

Knud-Erik efterlader sig sin kone Nauja, tre døtre og 16 børnebørn.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce