Sport

Kokholm blev den store helt i medrivende bundbrag

Jesper Kokholm spillede ikke nogen synderligt godt kamp, men han leverede, da det var mest brug for ham. Foto: Johan Gadegaard

Lemvig-Thyborøn sikrede sig to vigtige point i bundstriden. De blev sikret, da Jesper Kokholm scorede på et straffekast efter tid.

Lemvig: Hvis man er til spændende afslutninger, så kunne det ikke være skrevet bedre.

En velspillende Jonas Gade fik i kampens allersidste sekunder et straffekast ved stillingen 25-25. Jesper Kokholm blev betroet det afgørende kast, og det ellers larmende hjemmepublikum var helt stille.

Da Jesper Kokholm sikkert udplacerede rutinerede Kristian Asmussen kom der dog et jubelbrøl, som helt sikkert kunne høres i nabobyerne.

- Det er altid rart, at få chancen for at afgøre en kamp. Jeg har ikke noget imod at stå med det ansvar, siger Jesper Kokholm, som allerede lige da han blev udvalgt til at tage straffekastet, bestemte sig for, at den skulle placeres nede i højre hjørne.

At det blev Kokholm som stod med det helt store ansvar, er der én årsag til.

- Han er den køligste på det her hold. Han kan spille en dårlig kamp, og så levere, når det gælder. Han har den rette mentalitet til sådan en aktion, siger Claus Uhrenholt.

Kampen i tal

Lemvig-Thyborøn Håndbold - Nordsjælland Håndbold 26-25 (11-12)Håndboldligaen, herrer

Stillinger undervejs: 1-3, 3-6, 6-7, 9-10, 11-12, 14-15, 17-19, 21-21, 23-23, 25-24.

Mål, LTH: Jonas Gade 8, Mads Thymann 7, Jørgen Rasmussen 4, Mark Nikolajsen 3, Jesper Kokholm 2, Jacob Østergaard 1, Andreas Damgaard 1.

Mål, NSH: Dan Beck Hansen 6, Johan Meklenborg 6, Nicolas Lundbye Kristiansen 6, Lasse Uth 2, Jesper Dahl 2, Akutaneeq Kreutzman 1, Carl-Emil Haunstrup 1, Andreas Nielsen 1.

Udvisninger: LTH 5, NSH 4.

Tilskuere: 1108 i Arena Vestjylland Forsikring.

Helt til skurk

En perfekt afslutning på en kamp, som i den grad var helt lige. Ingen af holdene formåede at trække fra på noget tidspunkt, og det var tydeligt, at der var meget på spil hos begge mandskaber.

En af dem som holdt Lemvig-Thyborøn inde i opgøret i kampens indledning var Mads Thymann, som kom med det fornødne tryk. Han udgjorde en konstant trussel for det nordsjællandske forsvar.

Også Jonas Gade på den modsatte back spillede en rigtig stærk kamp, og han blev kun bedre og bedre som kampen skred frem. Der er dog ikke langt fra helt til skurk i håndboldens verden, og det måtte selv den velspillende bagspiller sande til sidst. Han bragede scoringen til 25-25 ind, erobrede bolden i forsvaret, men så tabte han den af uransagelige årsager i en dribling.

- Jamen jeg synes jo, at det var lidt kedeligt, hvis jeg bare havde kastet den ned i det tomme mål. Så jeg bestemte mig for at beholde bolden ved at drible med den, og det er ikke nogen god idé, siger Jonas Gade, som dog undgik den store skurkerolle, da de to point blev sikret.

Vitale point

Med sejren passerer Lemvig-Thyborøn både Ringsted, som tabte fredag aften til Mors-Thy, og Nordsjælland. Inden kampen var assistenttræner Anders Thomsen oppe ved speakerbordet for at sørge for, at de ikke kom med resultater løbende under kampen.

- Det var vigtigt, at vi havde fokus på os selv. Vi skulle ikke påvirkes af, hvad der foregik i de andre kampe, siger Claus Uhrenholt.

Træneren var meget tilfreds med forsvarsspillet, som skabte basen for sejren. Selvom sæsonen stadig er lang, så er de to point vigtige i en tæt bundstrid. Mentalt var det også vigtigt, at holdet ikke smed point i fredagens kamp, når man tager de sidste minutter i betragtning.

- De her kampe er klart de fedeste at vinde med én, men også de værste at tabe med én. Det var virkelig vigtigt, at vi tog de to point, siger Jonas Gade.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn, og sidste kamp inden vinterpausen, er den 22. december på udebane mod Ribe-Esbjerg.

0/0
Annonce
Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce