Annonce
Erhverv

Kokkene udfordrer sig selv hver dag med ny menu

Jesper Krabbe, der har været Michelin-kok på Henne Kirkeby Kro, står for køkkenet på Hotel Lidenlund. Og han vil udfordre sig selv og kollegaen Mikkel med nye retter hver dag. Foto: Lars Kamstrup
Hotel Lidenlund åbner Gårdhaven med frokostretter fra 11. maj - kokken Jesper Krabbe lover lette og spændende - og forskellige - retter hver dag

- Når man går til en cykelhandler, har man tillid til, han kan reparere din cykel. På samme måde skal man her have tillid til, at kokken kan præstere et lækkert måltid mad, uden du i forvejen ved, hvad det er, der er på menuen den dag.

Michelin-kokken Jesper Krabbe står klar til at åbne køkkenet på Hotel Lidenlund 11. maj. Det bliver ikke med et fast menu-kort, du kan finde i forvejen på nettet. Det vil være helt åbent.

- Retterne vil være forskellige ud fra de råvarer, vi kan købe hver dag. Vi vil fast have en saltet skinke, som er - som de fleste af vore råvarer - fra en lokal leverandør. Skinken er den samme hver dag, men tilbehøret vil være forskelligt. Er det asparges-sæson, vil det jo være oplagt, og sådan vil vi følge årstiderne, forklarer Jesper Krabbe.

Annonce

Han vil også hver dag undersøge hvilke fisk, der kommer til auktionen i Thyborøn.

- Vi vil selv filettere fisken, og nogle dage vil vi servere hele fisk. Det kommer an på, hvad vi som kokke mener lige er bedst den dag. Vi vil lave alt fra bund til ben, som man populært kan sige. Alt laver vi fra bunden. Rent praktisk har vi ikke særlig stor køle- og fryse-kapacitet, så derfor skal vi have friske råvarer hver dag. Det er også med til at udfordre os kokke, at vi ikke skal lave de samme retter hver eneste dag, som hvis vi havde et fast menu-kort.

Jesper Krabbe er ved at forberede køkkenet, så et præcist prisniveau har han ikke endnu.

- Men det bliver fornuftige priser for en tallerken god mad, hvor det vil være spændende, hvad vi har fundet på. Kvaliteten vil være i top.

Serveres i Gårdhaven

Frokosten serveres i Gårdhaven - altså i det fri - men ved dårligt vejr kan man rykke inden for. Der er kun 26 pladser, og det betyder, at kokkene ikke bliver stressede og kan være meget omhyggelige med både at lave og præsentere maden. I køkkenet har Jesper Krabbe kokke-kollegaen Mikkel, og begge går højt op i kvaliteten.

Der vil være åbent for frokost 12-15 og kaffe og kage 14-16. Man kan også komme og få et glas vin eller en øl, og der vil være champagne på køl. Der er åbent tirsdag til lørdag hver uge.

- Man vil også altid kunne få en oste-mad. Ikke en bolle med en skive ost, men en anretning med godt brød og spændende specialoste, siger Jesper Krabbe.

- Det er vores udfordring, at Hotel Lidenlund og dermed Gårdhaven ikke ligger ved havnen eller helt centralt i Lemvig. Men vi skaber et sted med læ og forhåbentlig sol, siger Gitte Bitsch.

- Ja, og hvis folk er tilfredse, og vi får det ry, som vi gerne vil have, at her får man god og spændende mad, så skal folk nok finde hertil, siger Jesper Krabbe.

Gitte Bitsch oplyser, at man allerede nu kan bestille bord til frokost fra åbningen 11. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce