Holstebro

Kolonihaver i Nyholm får snart et tilbud fra kommunen

De 34 kolonihaver i haveforening Nyholm ligger med Arla som nærmeste nabo - og nu skal ejerne indenfor få måneder tage stilling til et købstilbud, som kommunen regner på. Det sker efter et på alle måder turbulent år i haveforeningen med masser af usikkerhed. Foto: Morten Stricker

Ejerne af de 34 kolonihaver i Nyholm får snart tilbudt en pris på hver enkelt kolonihave - og derefter skal de samlet tage stilling til, om de vil sælge.

HOLSTEBRO: Det har været et turbulent år for ejerne af 34 kolonihaver i Nyholm - der en overgang fik at vide, at de ikke måtte overnatte i husene. Og som fortsat ved, at haveforeningen formentlig lever på lånt tid, fordi den ligger i et erhvervsområde med Bilka og Arla som nærmeste naboer.

Og snart skal ejerne beslutte, om de vil sælge til kommunen. Kolonihaveforbundet har vurderet hver enkel kolonihave, og priserne er sendt til kommunen.

- Vi har også lavet vores egen vurdering, og nu regner vi på, hvad vi vil kunne tilbyde, siger Poul Munk Poulsen, der er fungerende planchef i Holstebro Kommune.

Kolonihaveforbundet har vurderet en grund uden hus til knap 40.000 kroner - og op til omkring en halv million kroner for grunde med nybyggede huse. Den samlede vurdering er på mellem syv og otte millioner kroner.

I sidste uge var der et møde mellem kommunen, haveforeningens bestyrelse og Kolonihaveforbundet om den pakkeløsning med en flytning, som kommunen vil tilbyde haveforeningen.

- Jeg håber, at vi kan have et udkast til et samlet tilbud med pris inden jul. Men en politisk godkendelse af prisen vil først være klar i januar, siger Poul Munk Poulsen.

Haveforeningen har i mellemtiden fået vedtægterne ændret, så det nu er tre ud af fire medlemmer, som skal sige ja til en flytning. Tidligere skulle 90 procent sige ja, og hvis blot fire blev væk fra en generalforsamling, ville det betyde et nej.

- Jeg håber, at vi vil kunne tage en endelig beslutning på en generalforsamling i februar, siger Simon Hald, formand for bestyrelsen i haveforeningen.

Han har selv bygget et nyt havehus, som blandt andet er med naturskiffer på taget, og han er spændt på kommunens tilbud.

- Jeg får næppe tilbudt det, som mit hus er værd, mens det for nogle bliver attraktivt. Og jeg skal jo handle som formand, siger Simon Hald.

I øvrigt gik salget af kolonihaver i stå, da fremtiden blev usikker.

Kommunen har tidligere tilbudt haveforeningen at flytte til et nyt område i Ellebæk, hvor de kan starte forfra.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce