Annonce
Lemvig

Kom nu bare - vi har åbent i Lemvig Sundhedshus

Medarbejderne i Lemvig Sundhedshus står klar til at modtage borgere, der gerne vil hjælpes til et sundere liv. De er på plads, og det er helt corona-sikkert at tage mod de mange tilbud, der er i huset. Foto: Lars Kamstrup
Personalet er på plads i den første del af den kommunale del af Lemvig Sundhedshus, og der er ingen grund til at holde sig tilbage på grund af smitte-skræk. Det er helt trygt, lover personalet

Lemvig: Kom nu bare. Vi er klar i det nye sundhedshus.

Personalet i Lemvig Kommunes sundhedsafdeling er rykket ind på det tidligere sygehus i Lemvig, hvor regionen og kommunen er sammen om at tilbyde borgerne forskellige sundheds-tilbud.

Ganske vist er nybyggeriet stadig en stor byggeplads, og det totale Lemvig Sundhedshus står først færdig måske først i det nye år. Men den del af de kommunale tilbud, som skal være i de eksisterende bygninger, er på plads og klar til at modtage de borgere, der har brug for de mange tilbud, der er.

Annonce


Der er desværre en del borgere, som tilsyneladende har haft den opfattelse, at vore tilbud har været lukket ned sammen med coronaen, så vi ikke har fået så mange henvendelser, som vi ellers normalt har. Men det er ikke tilfældet

Pernille Kloster Aalund, sundhedschef, Lemvig Kommune


Det betyder, at de fem medarbejdere i Sundhedsfremme & Forebyggelse er rykket ind, efter afdelingen i en periode har holdt til i Bonnet. Også Træningsafdelingen, som har været i den  tidligere vuggestue i Gl. Østerbjerg, er nu til dels i Lemvig Sundhedshus. Dog rykker de sidste funktioner herfra først til sundhedshuset, når det står helt færdigt.

- Der er desværre en del borgere, som tilsyneladende har haft den opfattelse, at vore tilbud har været lukket ned sammen med coronaen, så vi ikke har fået så mange henvendelser, som vi ellers normalt har. Men det er ikke tilfældet. Vi er her, vi har åbent, og vi overholder restriktioner, så man kan trygt komme her, siger sundhedschef Pernille Kloster Aalund.

Borgernes hus

Lemvig Sundhedshus er borgernes hus, hvor der er en række tilbud, man kan benytte sig af, hvis man gerne vil have et sundere liv.

- Vi ser gerne, at borgerne henvender sig, også inden en udfordring udvikler sig til alvorlig sygdom, så vi kan være med til at forebygge, siger sundhedskoordinator Pia Møller.

Det er gratis at komme i Lemvig Sundhedshus, og man behøver ikke en henvisning fra egen læge.

- Borgeren kan blot kontakte os, så kan vi hjælpe med at få borgeren ført hen til det tilbud, der er brug for. Og borgeren skal ikke bekymre sig om, om det er en hjælp, man kan få i kommunens afdeling, eller det er et område, der hører under regionen. Begge parter er i sundhedshuset, og når vi kommer rigtigt på plads, vil det øge samarbejdet ganske væsentligt. Vi kan allerede nu mærke, at bare det, vi nu er i samme bygning, øger samarbejdet og kommunikationen, så det bliver tydeligt for borgeren, at når man kommer ind i Lemvig Sundhedshus, så er det et samlet sundheds-tilbud, der står til rådighed, siger Pernille Kloster Aalund.

Annonce

Hvad kan man hjælpe med

Hvad er det så, man kan hjælpe med i Lemvig Sundhedshus lige nu?

Det er for eksempel forløb med rygestop. Det er diabetes-forløb, kræftforløb, andre kroniske sygdomme. Det er søvn-vejledning. Det er KOL-forløb. Har du smerter - ondt i ryggen, for eksempel? Er den gal med vægten? Eller har du blot brug for at få ro på med mindfulness.

Der er tilbud til alle.

Træningsafdelingerne er som sagt også i Lemvig Sundhedshus med den kommunale genoptræning. Og så har man stillet lokaler til rådighed for Center for Kommunikation i Herning og Misbrugsafdelingen fra Holstebro Kommune.

Så alt i alt er der mange tilbud ud over naturligvis de regionale, hvor de praktiserende læger er en del af det.

- Vi er ved at være på plads. Vi forventer, at vi omkring 1. maj kan lave en officiel indvielse af de regionale og kommunale tilbud her i den eksisterende bygning. Så kommer så den endelige indvielse, når nybyggeriet står færdigt, og hele Lemvig Sundhedshus er klar til brug, fortæller Pernille Kloster Aalund.

Sundhedsfremme og Forebyggelse  har egen hjemmeside og facebook-side, hvor man kan følge med i de tilbud og aktiviteter, der er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce