Annonce
Rejser

Kommentar: Busrejsen tager dig ind i det gode selskab

Rejselysten blandt danskerne var kolossal, men en umiddelbar erhvervssucces var det ikke, da en vis Eilif Krogager og førstelærer Aage Mathiesen i 1950 arrangerede de første busrejser. Rejsemålene var Spanien og Oberammergau i Tyskland.

Måske blev rejserne hos Alm. dansk Turisttjeneste solgt for billigt. I hvert fald gav de underskud, og kort efter trak Mathiesen sig fra selskabet. Heldigvis stoppede det ikke her.

En anden førstelærer, Peter Ingwersen, gik sammen med pastor Krogager om at arrangere rejser sydpå, og i 1951 blev Tjæreborg Rejser stiftet. Otte år senere havde selskabet 80 busser, det var Skandinaviens største busrejsearrangør, og alle vidste, hvem Tjæreborg-præsten var.


Alligevel er det tankevækkende, at for eksempel Gislev Rejsers busture til Nordkap sælger bedre end dem med fly, selv om der samlet er tale om cirka 5000 kilometer på hjul.


70 år efter at en af giganterne i dansk rejsebureauhistorie blev grundlagt, eksisterer busrejsen som ferieform stadig i bedste velgående. Fordelene er indlysende: Ofte er der et opsamlingssted nær ens hjem, så man slipper for bøvlet med at komme til en lufthavn og bruge timer dér, inden flyet til feriedestinationen endelig letter. I de moderne busser er der mere komfort end i flyene. Rejsen begynder i det øjeblik, man sætter sig i sædet. Og hvis man er selskabelig anlagt, er der altid nogen at snakke med, og tusinder og atter tusinder af mennesker har gennem årene knyttet tætte venskaber efter at have været sammen på en busrejse.

Selvfølgelig har ferieformen også sine begrænsninger. Først og fremmest er der grænser for, hvor langt man kan komme omkring. Alligevel er det tankevækkende, at for eksempel Gislev Rejsers busture til Nordkap sælger bedre end dem med fly, selv om der samlet er tale om cirka 5000 kilometer på hjul.

Og så er det i øvrigt kun en halv sandhed, at man ikke kan komme langt væk på en busrejse. I efterhånden mange år har en del arrangører kombineret fly og bus, således at man flyver til for eksempel USA eller New Zealand, hvor en bus holder parat til at køre gæsterne rundt, præcis som var de i det nordlige Europa.

Busrejsearrangørernes primære målgruppe er dem over 60 år, hvoraf mange med garanti er tiltrukket af den tryghed, der er forbundet med denne ferieform. Man skal ikke selv finde vej, og alt er arrangeret for én.

Men så trygt og forudsigeligt behøver det altså heller ikke at være. Både Panter Rejser og Giba Travel oplyser, at nogle af deres mest populære rejser er dem, der går ud i det ”blå”, altså ”hemmelige” rejser, hvor deltagerne indbetaler den krævede pris uden at vide andet, end hvor og hvornår de skal stige på bussen, og hvornår de er hjemme igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Annonce