Annonce
Sport

Kommentar: Kære håndboldbosser, denne gang var I heldige...

Med sit udlignende mål i de døende sekunder mod Kolding forhindrede Jonas Langerhuus at dansk håndbold var endt i en situation, som ikke havde været sporten værdig. Foto: Morten Stricker

Det var ikke kun alle i og omkring Lemvig-Thyborøn Håndbold, der kunne ånde lettet op, da Jonas Langerhuus med to sekunder igen brød igennem Koldings forsvar og udlignede til 31-31 i søndagens sidste spillerunde i HTH Herreligaen. Det kunne de også hos Dansk Håndboldforbund og Divisionsforeningen.

Man undgik ganske enkelt at stå i en grim og uværdig situation, hvor man med regelbogen i hånden havde været tvunget til at sende vestjyderne ned i den næstbedste række på grund af den famøse skrivebordssag. Havde det ikke været for Langerhuus' sene udligning, så havde det været konsekvensen, og TMS Ringsted der mandag kunne have jublet over endegyldigt at have sikret liga-eksistensen, da Århus Håndbold erklærede sig konkurs.

Helt efter reglerne, men også langt fra den sportslige fairplay, alle ønsker. Men lad os lige starte med at få to ting slået fast, inden vi går videre til, hvori det usportslige ligger.

For det første står det uden for enhver tvivl, at Bjerringbro-Silkeborg har begået en fejl og brugt Sasser Sonn ulovligt i tre kampe mod TTH Holstebro, KIF Kolding og TMS Ringsted. For det andet, at straffen i skrivebordssagen, omstødelsen af de tre BSH-sejre til nederlag, ligeledes er helt efter bogen og følger de regler, der har været gældende gennem hele sæsonen.

Det usportslige består i, at reglerne i dette tilfælde straffede den forkerte klub - Lemvig-Thyborøn Håndbold, som slet ikke har været en del af de tre pågældende kampe. Dertil er det noget med proportionaliteten i straffen, at blive taberdømt, når man måler den op mod den forbrydelse, der er sket. Lemvig kunne være rykket ud at ligaen, fordi der var fejl i papirarbejdet på en spiller i en anden klub, som nærmest ingen indflydelse havde på en kamp, som denne klub vandt helt suverænt med 17 mål over TMS Ringsted.

Det havde ikke bare været grimt, det havde været direkte brutalt. Skåret ud i pap, håndboldbosserne var direkte heldige med, at de ikke blev nødt til at stå og forklare rimeligheden i situationen.

Og det vil i den grad pynte, hvis de selvsamme håndboldbosser bruger noget af sommerferien på at tage et ekstra kig på reglementet og se, om man ikke i fremtiden kan undgå, at komme til at stå i en tilsvarende situation. Måske tage en diskussion om, hvorvidt en relativt uskyldig procedure-fejl som i et velfungerende system slet ikke ville kunne opstå, skal straffes så hårdt som det er tilfældet i de gældende regler...?


Det havde ikke bare været grimt, det havde været direkte brutalt. Skåret ud i pap, håndboldbosserne var direkte heldige med, at de ikke blev nødt til at stå og forklare rimeligheden i situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Julie Holm præsenteret i ny ligaklub

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce