Annonce
Debat

Kommentar til rideulykken i Klosterheden

"Som dræbersnegle, der kaster sig over en død artsfælle, har rytteren, der var ude for den alvorlige rideulykke, måtte stå for skud" skriver Tina Jensen. Arkivfoto: Scanpix


Annonce

Debat: Kombinationen af polariseringer i ulvedebatten og hestefolkets dysfunktionelle kultur har nået uanede højder de seneste par dage.

Som dræbersnegle, der kaster sig over en død artsfælle, har rytteren, der var ude for den alvorlige rideulykke, måtte stå for skud.

Begærligt slugte flertallet makkerens forklaring, uden særlig mange overvejede troværdigheden af hendes udsagn. Nogle brugte anledningen til at mobbe, andre til at styrke deres egen holdning til ulven eller til ryttere i det hele taget. Vi har på de sociale medier set det mest primitive i mennesket, som sædvanligt.

Mange mennesker i det vestjyske mærker ulvens tilstedeværelse og de, for nogle, negative konsekvenser der følger med. I naturområder med ulv er manges adfærd ændret og påvirket.

Flere og flere har peberspray med og går ikke i områder, hvor ulven er set. Flere hesteavlere har dyrene inde om natten, mens føllene er små og oplever stressede dyr. Kvægavlere har oplevet få angreb, men oplever også stressede dyr. Flere ryttere melder om utrygge oplevelser med ulven.

Ganske få tør stå frem.

Det kan ikke være rigtigt, at de få, der står frem, skal udsættes for latterliggørelse, hån, spot og mobning. Nu må det være nok.


Mange mennesker i det vestjyske mærker ulvens tilstedeværelse og de, for nogle, negative konsekvenser der følger med.

Tina Jensen, Struer


Det vi for alvor må tage stilling til, er den pris ulven i Danmark har og på længere sigt vil få. Vi må og skal på faglig og forskningsbaseret måde overveje, om vi har et land, der kan rumme ulven uden prisen bliver for høj. Nøjagtig som vi gør med alle andre dyrearter. Alle dyr kan ikke være alle steder!

I det vestjyske har vi så meget brug for politisk lederskab i spørgsmålet om ulven, men også i spørgsmålet om naturforvaltning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce