Annonce
Holstebro

- Kommer alle børn tilbage, skal vi kigge på kvadratmeterne

- Jeg har allerede fået opringninger fra de første bekymrede forældre, og det kan jeg godt forstå. Men vi ved ikke, hvor mange børn der vil komme, og vi vil følge anvisningerne fra ministeriet, siger Torben Gudiksen (R), formand for børne- og familieudvalget. Arkivfoto: Morten Stricker
Lige nu afventer daginstitutionerne anvisninger for, hvordan der igen skal åbnes. Hvis alle forældre vælger at sende deres børn tilbage, kan det give logistiske udfordringer, fortæller Casper Bach Cristensen, leder af Midtbyens Børnehus.
Annonce

Holstebro: Når påsken er ovre, kan forældre igen sende deres børn i daginstitution. Sådan lød meldingen fra statsministeren på mandagens pressemøde.

Hvordan det skal fungere rent praktisk, er endnu ikke på plads.

- Lige nu er alt usikkert, så vi må bare vente på, at der kommer en udmelding fra kommunen om, hvordan vi skal gøre tingene, siger Casper Bach Christensen, leder af Midtbyens Børnehus.

Selvom daginstitutionerne bevæger sig tilbage mod en normal hverdag, er der stadig en række forholdsregler, der skal tages. Og ifølge Casper Bach Christensen kan det blive en udfordring at holde den nødvendige afstand.

- Alle børn har vel lige ret til at komme tilbage, når der bliver åbnet op, og hvis alle kommer, skal vi da til at kigge på kvadratmeterne, siger han.

Lederen håber derfor på lidt hjælp fra vejrguderne, så specielt børnehavebørnene kan bruge mere af dagen udenfor, hvor smitterisikoen er mindre.

Annonce

Bekymrede forældre

Hvis man kigger til Sverige, så har både daginstitutioner og skoler været åbne under corona-krisen, men en del forældre har holdt deres børn væk. Det samme kan man måske forvente vil ske i Danmark, så ikke alle børn vil dukke op?

- Fra starten kan vi ikke tillade os andet end at forvente, at alle børn kommer, og derefter må vi se på udviklingen, siger Torben Gudiksen (R), der er formand for børne- og familieudvalget.

Han har dog forståelse for, hvis nogle forældre er bekymrede.

- Jeg har allerede fået opringninger fra de første bekymrede forældre, og det kan jeg godt forstå. Men vi ved ikke, hvor mange børn der vil komme, og vi vil følge anvisningerne fra ministeriet, siger Torben Gudiksen.

Udvalgsformanden havde dog ikke forventet, at så stor en del af skoler og daginstitutioner skulle åbne igen allerede efter påske.

- Vi skal have åbnet op igen, men personligt havde jeg gerne set, at man havde ventet en uge eller to. Men det er meget min personlige fornemmelse omkring smitterisiko, siger Torben Gudiksen.

Når børnene kommer tilbage, betyder det også, at pædagogerne har udsigt til at vende tilbage på arbejdspladserne, og det kan give bekymringer hos nogle, da man så i højere grad vil være udsat for smitterisiko.

- Jeg tror, at mange har betænkeligheder ved det, men der er ingen, der har meldt ind, at de er stærkt bekymrede. Vi har nogen i risikogruppen, som indtil nu har været fritaget, og det skal de måske fortsætte med at være. Det kommer an på udmeldingen fra kommunen, siger Casper Bach Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce