Annonce
Struer

Kommunal opbakning til landsbyordning i Humlum - her er vejen dertil

I Humlum ønsker de sig en landsbyordning frem for skole og dagtilbud hver for sig. Det er nu op til politikerne at tage stilling til, om det ønske kan blive opfyldt. Foto: Morten Stricker
Centerchef for skoler og dagtilbud, Jeannette Enevoldsen, mener - som bestyrelserne bag skole og dagtilbud i Humlum - at en landsbyordning er den rigtige vej at gå.
Annonce

Humlum: Bestyrelserne bag Humlum Skole og Humlum Dagtilbud har bedt Struer Kommune om lov til at blive til én enhed i form af en landsbyordning, hvor man har skole og dagtilbud under en fælles leder.

Den anmodning er blevet vel modtaget, og Jeannette Enevoldsen, der er centerchef for skoler og dagtilbud i Struer Kommune, fortæller, at sagen kommer på politikernes bord efter jul.

Her skal de så tilkendegive, om de kan bakke op om en landsbyordning i Humlum, hvorefter sagen skal i høring, da der er tale om en skolestrukturændring.

- Det er med henblik på en endelig, politisk godkendelse, så det kan blive med opstart (af landsbyordningen, red.) 1. august 2020, forklarer Jeannette Enevoldsen.

I første omgang vil et ja fra politikerne være til en treårig prøveperiode - en forsøgsordning - hvor man kan gøre sig nogle erfaringer i forhold til, om den nye struktur matcher det behov, der er, lyder det fra centerchefen.

Herefter tages der så stilling til, om ordningen skal gøres permanent eller tilbageføres igen.

Vi er enige med dem i, at det er en god vej at gå. Der er pædagogiske fordele i et område af den størrelse ved at kunne løse opgaver på tværs af dagtilbud og skole og dele personaler og simpelthen få en bedre effekt.

Jeannette Enevoldsen, centerchef for skoler og dagtilbud, Struer Kommune

Annonce

Den gode vej

Den proces står Hjerm Skole i lige nu, og til foråret bliver der taget beslutning om, hvorvidt landsbyordningen dér skal være en permanent en af slagsen.

- Det kommer vi til at bede om, for det har fungeret fint i Hjerm. Vores indtryk er, at det er velfungerende, og at der er stor opbakning til løsningen lokalt, siger Jeannette Enevoldsen.

Også her vil det til syvende og sidst være en politisk beslutning, hvad der skal ske.

Som det er tilfældet med Hjerm, bakker administrationen også op om Humlum-bestyrelsernes ønske om en landsbyordning.

- Vi er enige med dem i, at det er en god vej at gå. Der er pædagogiske fordele i et område af den størrelse ved at kunne løse opgaver på tværs af dagtilbud og skole og dele personaler og simpelthen få en bedre effekt, siger centerchefen.

Jobbet som leder af landsbyordningen i Humlum vil blive slået op inden jul med besættelse pr. 1. marts.

Indtil da er Helene Ørskov Rytter, der normalt er viceskoleleder på Thyholm Skole, konstitueret skoleleder i Humlum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce