Annonce
Holstebro

Kommunalt samarbejde skal lokke flere turister til vestkysten

Fra udgangen af 2020 skal Holstebro indgå i et turismesamarbejde med Jammerbugt, Hjørring, Thisted og Lemvig Kommuner. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Destination Nordvestkysten skal sikre, at flere i fremtiden holder deres ferie ved vestkysten. Samarbejdet strækker sig over et stort område, og det giver anledning til bekymring hos turistforening.
Annonce

Holstebro: Fra udgangen af 2020 skal landets lokale indsatser inden for turisme være lagt sammen i større grupper af flere kommuner. Det betyder, at Holstebro i fremtiden skal arbejde sammen med Hjørring, Thisted, Jammerbugt og Lemvig Kommuner.

Samarbejdet er blevet døbt Destination Nordvestkysten og skal give mulighed for bedre markedsføringen af området. I sidste ende skulle det gerne ende ud i, at flere turister pakker kufferten og finder vej til den nordvestlige del af Danmark.

Derudover skal kommunerne bruge hinandens styrker.

- Jammerbugt og Hjørring har over dobbelt så mange overnatninger som os. Der kan vi forhåbentlig lære lidt af dem, så vi også får flere turister hertil, siger Søren Olesen (O), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget i Holstebro Kommune.

Annonce

Stort område

I Ulfborg-Vemb Turistforening går formanden, Steen Lorentzen, ind til sammenlægningen med blandede følelser. Det er specielt det store geografiske område, der giver anledning til panderynker.

- Man kan se, at flere små turistforeninger lukker ned, så alt i alt er det nok en god tanke at lave færre men større organisationer. Jeg frygter dog, at der ikke bliver fokus på hele området, og det må ikke blive sådan, at de små aktører bliver glemt, siger Steen Lorentzen.

Han havde gerne set, at Holstebro Kommune var gået sammen med nogle af nabokommunerne.

- Jeg ville da ønske, at vi var endt i et samarbejde med kommuner som Ringkøbing-Skjern og Struer, så det i stedet for en lang tange var blevet en klump, siger han

Søren Olesen forstår den geografiske bekymring, og for ham er det afgørende, at det hele ikke kommer til at centrere sig om de nordlige samarbejdspartnere, selvom Holstebro er lillebror, når man kigger på antallet af turister.

- Det er vigtigt for mig, at der stadig er noget nærhed, så aktørerne kan se sig selv i det. De ting, der bliver udbudt, skal også have relevans for vores aktører, for de er alle sammen en del af det her, siger han.

Det er planen, at det nye samarbejde skal implementeres i løbet af efteråret 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce