x
Annonce
Læserbrev

kommunalt. Under middel i erhvervsvenlighed

Debat: Der er naturligvis forskellige parametre at blive målt på fra de forskellige erhvervsorganisationer...

Men vi må bare konstatere at en plads midt i “feltet” ikke er godkendt.

Jeg, som borger, kunne rigtig godt tænke mig at se en klar og præcis vision for de kommende år.

Skal erhvervslivet komme til os (kommunen) for at spørge ind til, hvordan og hvilke muligheder der er for at etablere og udvikle?

Nej vel?

Initiativet skal og må komme fra kommunen.

Der må være en dyb interesse for at invitere og lokke firmaer til kommunen, i hele kommunen.

Holstebro Kommune er desværre raslet ned på erhvervsorganisationernes lister.

Ikke alle lister kan tage fejl.

En trist nyhed for erhvervslivet idag.

Vi kan ikke lade stå til og håbe, eksempelvis en udligning kan plastre såret til. Det sker ikke!

Kunne man igangsætte et analysearbejde, som går på, hvorledes vi kan slutte denne nedadgående spiral og dermed sætte en positiv udvikling igang?

Dermed flere jobs og i sidste ende flere skattekroner, som kan spæde til et bedre velfærd.

Alternativer, kunne være udviklingssamarbejde med Dansk Industri, lokale Håndværk og Industri.

Det kan være i disse udviklingsfora ideen til en positiv udvikling findes.

Håber endeligt på, at man kommer igang med en positiv retning for erhvervslivet i Holstebro Kommune.

Det fortjener vi alle i kommunen.

Kurt Josefsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Erhverv

Akvarium bløder under lukning

Læserbrev

Corona. Virksomheder lider under hjælpepakkernes rigide regler

Debat: Siden coronavirussen for alvor kom til Danmark, har vi oplevet et samlet og handlekraftigt Folketing, der har arbejdet hurtigt for at holde hånden under danskernes sundhed og økonomi. Men der er stadig plads til forbedring. De økonomiske hjælpepakker er velmenende, men deres bureaukratiske udgangspunkt gør, at mange ikke kan gøre brug af dem. Vi står midt i en ny krise, som kræver nye løsninger. Coronakrisen er først og fremmest en sundhedskrise, men alt tyder på, at vi også står overfor en længerevarende økonomisk krise, som kan blive katastrofal. I skrivende stund har mere end 66.000 personer meldt sig ledige siden den 9. marts, og tallet forventes kun at stige. Selvom fyringer og konkurser er helt uundgåelige, så sår de voldsomme tal tvivl om regeringens hjælpepakker. For hvorfor gør flere virksomheder ikke brug af hjælpepakkerne, så flere kan undgå ledighedskøen? Mit bud er, at hjælpepakkerne er styret af for rigide regler, i en tid hvor der er brug for fleksibilitet. Udover de offentlige ansatte, som udfører en kritisk funktion, så er der stadig en del privatansatte, som kan arbejde. For når vi lukker samfundet, mister virksomhederne omsætning, og de må omlægge store dele af deres forretning. Det skaber nye behov for virksomhederne, og nye roller for de ansatte. Nogen ansatte kan eksempelvis godt arbejde lidt hjemmefra, en del detailbutikker har lukket deres butikker og er begyndt at sælge online, mens andre virksomheder skærer ned og har brug for færre arbejdstimer. Problemet er blot, at deres medarbejdere ikke må hjælpe til, hvis de er på lønkompensation. Virksomhederne, der i forvejen er presset på økonomien, står altså med valget mellem to onder: skal de sende medarbejderne hjem og stoppe alt produktion, eller skal de betale for fuldtidslønninger i en tid med begrænset arbejde? Begge muligheder er ødelæggende for den enkelte virksomhed og den danske økonomi. Der er derfor akut brug for fleksibilitet i de eksisterende hjælpepakker. Mange virksomheder forsøger at gøre hvad de kan for at overleve. Men de nuværende regler er simpelthen ikke fleksible nok til at hjælpe dem. Derfor er mange virksomheder nødt til at afskedige ansatte fremfor at sende dem hjem på lønkompensation. Coronakrisen rammer os alle, men den rammer os forskelligt. Der er derfor behov for mere fleksibilitet i de eksisterende hjælpepakker, så virksomhederne får mulighed for at bruge en løsning der passer til deres behov. Der er behov for, at virksomheder delvist kan gøre brug af ordningerne, uden de behøver at lukke for alt aktivitet. Det er både relevant nu, og når vi i fremtiden gradvist skal åbne samfundet op igen. I Venstre appellerer vi til, at regeringen indkalder til forhandlinger, så vi kan hjælpe dem, der ikke bliver hjulpet godt nok i dag. Venstre er klar.

Lemvig

Politiet jagtede bil i Klosterheden

Lemvig

Kommunen går fortsat fri af corona

Annonce