Annonce
Holstebro

Kommunen vil fjerne to meter bred gangsti: - Der er ikke behov for så bred en sti

Her ved Nørreboulevard fjerne de cementsten, som i dag er gangsti. Tilbage bliver asfaltstien, som fremover skal være for både gående og cykende: Foto: Google Maps
I forbindelse med renovering af stier vil kommunen fjerne en to meter bred gangsti med cementsten. Fremover skal fodgængere og cyklister dele den resterende asfaltsti ved Nørre Boulevard.

HOLSTEBRO: Når kommunen bruger penge på cykelstier og fortove er det ofte, fordi der er brug for mere sti til gående og cyklende. Men ved Nørre Boulevard går kommunen nu den modsatte vej.

På nordsiden af vejen er der både en tre meter bred cykelsti - og ved siden af en to meter bred gangsti med belætningssten. Og det er disse belægningssten, som kommunen nu vil fjerne på en strækning på én kilometer. Begrundelsen er, at stenene ligger ujævnt, så fodgængere alligevel går på cykelstien.

- Der er ikke behov for så bred en sti. Planen er, at der bliver lagt jord på i stedet for cementsten, og der kommer en mere vild beplantning, som også er god til bilerne, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

Stien vil få ny asfalt og blive skiltet som en fælles gang- og cykelsti. Samtidig vil tilsluttende stier blive renoveret, og den samlede udgift er anslået til 500.000 kroner.

Også på Sortestien vil cementsten blive fjernet. Det gælder både i den side, hvor der er en 1,7 meter bred gangsti, og den anden side, hvor der er en dobbeltrettede cykelsti.

Fremover vil der blive en ialt 4,5 meter bred sti, som vil blive skiltet som en dobbeltrettet fællessti.

- Det gør det nemmere at vedligeholde stierne fremover, når der er asfaltbelægning på både gang- og cykelsti, siger Klaus Flæng.

Sortestien er anslået til at koste 646.000 kroner.

I alt har udvalget fået ekstra 1.692.000 kroner til renovering af stier i Holstebro by i 2019, og resten bruges på andre stier.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce