x
Annonce
Lemvig

Lille redningskrans til virksomheder: Kommunen betaler straks

Kommunen vil også sætte gang i en række renoveringer af udvalgte bygninger. Foto: Morten Pape
Sætter gang i vedligeholdelsesopgaver på udvalgte, kommunale bygninger

Lemvig: Flere danske kommuner og regioner vælger at betale virksomheder hurtigere for deres arbejde, og nu følger Lemvig Kommune trop. Det sker for at støtte de lokale virksomheder, der er hårdt pressede på grund af den igangværende corona-krise.

Politikere i Lemvig Kommune har truffet beslutningen som et led i den række af foranstaltninger, der skal hjælpe området gennem krisen.

- Vi står overfor en historisk stor krise. Vores førsteprioritet i Lemvig Kommune er at forhindre Corona-smitten. Det gælder liv og død, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

Han roser borgere i hele kommunen for at følge de instrukser, der kommer fra nationale myndigheder. Og han roser kommunens ansatte for at yde en forbilledlig indsats under vanskelig omstændigheder.

- Desværre får krisen konsekvenser på mange områder. Både på kort og lang sigt. Det skal vi alle være forberedt på, understreger Erik Flyvholm.

Han peger på, at flere vigtige brancher i kommunen som turisme, detailhandel og restauranter allerede er hårdt ramt. Men også andre brancher, som fiskeri og industri, rammes og går vanskelige tider i møde.

- Fra politisk hold har vi besluttet at indføre en række hjælpende foranstaltninger, der på kort sigt kan hjælpe trængte virksomheder og erhvervslivet i det hele taget, siger han.

Det indebærer blandt andet, at betalinger til virksomheder fra Lemvig Kommune bliver fremrykket. Samtidig bliver der igangsat vedligehold på udvalgte offentlige bygninger i det omfang, det kan gøres uden risiko for smitte.

Kommunen har desuden udsendt materiale til virksomheder om de nationale hjælpepakker og rådgivningsmuligheder, der er sat i gang fra nationalt hold.

Region Midtjylland har også fremrykket betalingerne. Forretningsudvalget har besluttet, at alle regninger, som har betalingsfrist frem til 31. marts, bliver sat til betaling nu. Samtidigt er det besluttet, at regionen i de kommende uger løbende vil fremrykke betalinger. I første omgang fremrykkes betalinger for 443 millioner kroner.

- Vores små og mellemstore virksomheder er hårdt ramt af den aktuelle situation, hvor helt nødvendige initiativer for at forhindre smittespredning også betyder markant lavere aktivitet. Vi ønsker som stor offentlig arbejdsplads og kunde at påtage os vores del af ansvaret, for at virksomhederne klarer sig igennem, siger formand for Regionsrådet Anders Kühnau (S).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce