Annonce
Lemvig

Tættere på målet: Kommunen finder halv million til initiativ

Initivtagerne er nu kommet endnu tættere på målet for fuld finansiering af Nørre Nissum Musik- og Kulturhus i forbindels emed Læreruddannelsen i Nørre Nissum. Foto: Benny Gade.
Nørre Nissum Musik- og Kulturhus får mindst 500.000 kroner fra Lemvig Kommune og mangler således kun 1,8 millioner kroner i at nå målet

Nørre Nissum: Lemvig Kommune vil også bidrage til, at der etableres et Nørre Nissum Musik- og Kulturhus i forbindelse med læreruddannelsen.

Det er Nørre Nissum Borgerforening, foreningen Skolebyen i Nørre Nissum og VIA University College, der har planerne om dette hus, der skal være åbent for både lokale borgere og brugere og ansatte i uddannelsesinstitutionen. Det er et projekt til 14,8 millioner kroner, og initiativtagerne mangler 2,3 millioner kroner i at nå målet med at få dækket denne udgift ind.

Nu indstiller økonomi- og erhvervsudvalget, at lemvig Kommune bidrager med 10 procent af, hvad VIA selv skyder i projektet - dog minimum 500.000 kroner.

I øjeblikket er A.P.Møller Fonden den store bidragyder med otte millioner kroner. VIA selv har sat fire millioner kroner af, og Færch Fonden giver 500.000 kroner. Man er i gang med at søge flere onde, og optimismen er stor over for, man når målet.

- Vi synes, det er et virkelig godt initiativ, og det er imponerende, at initiativtagerne har kunnet skaffe så store bidrag til at gennemføre det, så det vil vi som kommune også gerne bakke op, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Det bliver med mindst de 500.000 kroner, men det kan altså stige, hvis VIA ender ud med at øge sit bidrag, så det kommer over de fem millioner kroner.

- Vi følger med, hvis VIA selv investerer mere, da vi svarer med 10 procent - og altså mindst 500.000 kroner, som ville svare til et VIA-tilskud på fem millioner kroner, siger Erik Flyvholm.

Der er ansøgninger inde ved Realdania, Nordea Fonden og LAG Lemvig-Ringkøbing-Skjern, som der endnu ikke er svar på. Lægger man den halve million fra Lemvig Kommune i puljen, så mangler der 1,8 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce