Annonce
Lemvig

Politikere har lagt vejen for omdannelse af industrikvarter: Kan blive til turist-, bolig- og handelsområde

Kommunen har gjort klar til omdannelse af et stort industriområde i Thyborøn. Foto: Steen Lee Christensen
Med tiden vil Lemvig Kommune gerne noget andet med den bydel, der ligger mellem havnen og attraktionerne i Thyborøn, og nu har man plangrundlaget klar til det

Thyborøn: Thyborøn har god gang i turistudviklingen, og forhåbningen er, at den udvikling vil fortsætte. Derfor er Lemvig Kommune i gang med at sikre sig plangrundlaget for, at den bydel, der ligger mellem havnen og turistattraktionerne, kan få et andet indhold.

I dag er der en del industri i området, og med tiden ser kommunen gerne, at hvis der kommer en investor, som vil udvikle den bydel til overnatninger, boliger, handel eller aktiviteter, så kan det også lade sig gøre.

- Det er ikke noget med, vi lægger pres på de virksomheder, der ligger i området i dag. De kan fortsætte uændret så længe, de har ønsket om det. Men en dag sker der måske det, at de gerne vil flytte, eller der sker noget andet, som åbner op for muligheden for, at byområdet kan udvikle sig til noget andet. Og så vil vi som kommune gerne have, at vi har et grundlag for at arbejde videre ad den vej, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Det gør, at der skal ske en ændring af kommuneplanen. Det forslag har været i offentlig høring, og der er ingen, der har gjort indsigelse mod den. Det betyder, at byrådet i den kommende uge kan vedtage planen.

- Der har ikke været indsigelser, fordi det er kendt stof for dem, der er aktive i området, at der med tiden kan ske nogle ændringer. Vi vil kunne indrette boliger, serviceerhverv med mere, som kræver mindre støj den dag, hvor virksomheder lukker, flytter eller bliver støjdæmpet. Det er der ingen tidsplan for på nuværende tidspunkt. Det vil komme, når tiden - og investorerne - er til det, siger borgmesteren.

Når den tid kommer, vil der skulle laves nye lokalplaner, der er tilpasset de nye aktiviteter, men nu vil kommunen have lavet denne byomdannelses-plan, som det hedder, der giver mulighederne til den tid.

Annonce
Det er denne del af Thyborøn by, der er omfattet det nye plangrundlag, så det er klar den dag, investorer vil bygge boliger, overnatningsmuligheder, attraktioner eller andre aktiviteter lige her. Tegning: Lemvig Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce