Annonce
112

Kommunen om brandsag: Vi kan ikke tvinge folk til at modtage hjælp

Det var her i Kirkegade i Struer, at der i lørdags brændte en lejlighed. Foto: Frede Stengaard
Struer Kommune forholder sig nu i et skriftligt svar til sagen om den 38-årige, der i weekenden blev fængslet for at have sat ild til sin egen lejlighed
Annonce

Struer: I et skriftligt svar fra Struer Kommune fremgår det nu, at den vurderer, at sagen om den 38-årige mand, der i weekenden blev varetægtsfængslet for at have sat ild til sin egen lejlighed, ikke er en kommunesag.

Det er først og fremmest en politisag, står der i den mail, Struer Kommune har sendt til blandt andet avisen her.

Svaret skal ses i forhold til, at der er sat spørgsmålstegn ved, hvorfor Struer Kommune ikke fortalte Struer Boligselskab om den 38-åriges situation, da kommunen hjalp ham med et få en bolig hos dem.

- Det er vigtigt for Struer Kommune at understrege, at vi skal beskytte personfølsomme oplysninger og derfor ikke kan give dem videre til et boligselskab eller forholde os til dem i medierne, lyder det i mailen.

Annonce

Det kan vi

I forhold til om Struer Kommune skulle have gjort noget, da den blev advaret om den 38-årige, er svaret helt generelt:

- Struer Kommune bliver ofte kontaktet af borgere og andre interessenter, der har reelle bekymringer om borgeres adfærd og mistrivsel. I disse tilfælde forsøger vi med opsøgende kontakt at afdække den oplevede udfordring og derigennem sikre den hjælp, vi har mulighed for at tilbyde som kommune.

Og videre:

- Struer Kommune kan tilbyde hjælp, rådgivning, behandling og omsorg, men ikke påtvinge en borger at modtage hjælpen. Struer Kommune kan ikke tvinge borgere ind eller ud af en bestemt bolig eller holde dem fra at søge en bestemt bolig på lige vilkår med andre borgere.

Herudover har kommunen ikke yderligere kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce