Annonce
Holstebro

Kommunen vil flytte medarbejder: Sted forladt af brugerne

Der var højlydte protester, da byrådet ville lukke Seniorhuset. Et nyt tilbud i Aktivitetscentret bliver stort set ikke brugt - og nu lægger kommunen op til flytte den sidste medarbejder. Arkivfoto: Jens Kirk
Der er så få brugere efter flytning af dagcenter til ældre, at kommunen nu vil flytte den sidste medarbejder. Politikere vil dog først se statistik over fremmøde.

HOLSTEBRO: Ældre brugere var både kritiske og vrede, da Holstebro Kommune for to år siden lukkede Seniorhuset og lejede bygningen ud til politiet.

Da Seniorhuset lukkede blev de 22 visiterede brugere flyttet til Birkehøj, mens de lidt raskere ældre, som havde været med i en stribe fælles aktiviteter, blev henvist til et nyt tilbud i Holstebro Aktivitetscenter. Der har været åbent tre dage om ugen, og én medarbejder fra det tidligere Seniorhuset fulgte med.

Nu konstaterer kommunen efter knap to år, at der er så få brugere af det nye "dagcenter", at man vil flytte den sidste medarbejder til Birkehøj og dermed det nye Holstebro Seniorhus, hvor kun visiterede har adgang.

”Der er pt. ingen nævneværdig aktivitet for medarbejderen i Holstebro Aktivitetscenter, og der er heller ikke udsigt til det.” Sådan skriver forvaltningen i forbindelse med en sag om økonomien i Birkehøj, som Social- og sundhedsudvalget skal behandle torsdag.

For Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for udvalget, har ikke før hørt om planerne om at flytte medarbejderen.

- Der er en ny melding, og det skal vi dybere ind i, før jeg vil være med til at flytte medarbejderen. Vi skal have noget statistik om fremmøde, siger Jens Kristian Hedegaard.

- Det ved jeg ikke, om vi når til torsdagens møde. Men jeg forstår, at der er noget forskel på fremmødet de forskellige dage, siger udvalgsformanden efter at have spurgt ind til sagen.

Annonce

Skarp kritik

Flere tidligere brugere af Seniorhuset, som også er kommet i det nye tilbud i Aktivitetscentret, har påpeget, at det klasselokale, de havde rådighed, var alt for småt, så det var svært at komme rundt - og derfor blev de væk.

Da Dagbladet i februar besøgte den nye ”Cafe Olde”, fortalte flere, at kommunens medarbejder i Aktivitetscentret næsten sad alene.

Men de ældre fortalte også, at de savnede det fællesskab i først Dagcenter Sønderland og senere i Seniorhuset, hvor ældre støttede hinanden.

- I Sønderland var vi 80 om dagen, og det var virkelig hyggeligt og godt, når handicappede og andre spillede og var sammen, sagde for eksempel Erna Poulsen.

Ifølge planen skal flytningen af medarbejderen ”styrke sammenhængskraften" i det nye Holstebro Seniorhus i Birkehøj.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nyt navn til ny plads

Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce