Annonce
Lemvig

Kommunen vil lave cykelsti mellem Bækmarksbro og Bøvling - hvis borgerne ønsker det

Cyklisterne skal kunne komme lettere mellem Bækmarksbro og Bøvling - men ønsker de det? Arkivfoto
Lemvig Kommune indstiller en cykelsti mellem Bækmarksbro og Bøvling til en statslig pulje - men borgerne ønsker måske noget helt andet

Bækmarksbro/Bøvling: Lemvig Byråd er indstillet på, der skal søges om et projekt til 6,5 millioner kroner, som giver en cykelsti mellem Bøvling og Bækmarksbro.

Men man var nødt til at afsluttet punktet med, at man måske slet ikke sender forslaget ind, fordi man er i tvivl, om borgerne også ønsker sådan en cykelsti.

Der var ingen debat på byrådsmødet om det, men det blev nævnt, at der er kræfter i Bækmarksbro, som hellere ser en cykelsti ind mod Lemvig. Og der er da også en underskriftsindsamling i gang for at få ændret ønsket til sådan en cykelsti.

Annonce

- Vi må sikre os, at borgerne i Bækmarksbro og Bøvling ønsker den cykelsti, som vi har indstillet. Forslaget er med i vor cykelsti-plan, sagde udvalgsformand Steffen Damsgaard (V) afslutningsvis.

Man har valgt at indstille cykelstien mellem Bøvling og Bækmarksbro af flere grunde. Man er under tidspres, fordi ønsket skal indsendes i maj, og så vil den koste flere penge, end man har på kontoen til cykelstier. Derfor måtte byrådet nikke ja til, man vil finde 50.000 kroner mere ved næste budget.

Lever op til kriterier

- Forslaget lever op til de krav, der er til projekter i den statslige pulje, hvor vi vil søge om at få dækket halvdelen af udgifterne. Det er en cykelsti mellem to skoler. Den binder to byer sammen, så man kan benytte tilbuddene, som er i begge byer. Og den binder cyklisterne sammen med jernbanen i Bækmarksbro, så man lettere kan cykle til kollektiv trafik, forklarede  udvalgsformanden.

Et enigt byråd sagde ja til forslaget, men det var så med den tilføjelse, at selvfølgelig skal borgerne også ønske cykelstien, hvis man skal bruge så mange penge på den.

Det fremgik ikke på mødet, om man kan erstatte forslaget med et forslag om en cykelsti mod Lemvig fra Bækmarksbro.

Til gengæld fremgik det, at man vil lægge op til, at cykelstiplanen får en ny omgang debat, når et nyt byråd samles efter nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce