Lemvig

Kommunen vil styrke landsbyernes samarbejde

Heino Smed Sørensen og Rikke Skræddergaard fra Fjaltring lancerede i 2015 app'en Min Landsby. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig Kommune indgår en tre-årig aftale med folkene bag app'en Min Landsby

Lemvig: Rikke Skræddergaard og Heino Smed Sørensen fra Fjaltring har siden 2015 arbejdet med app'en Min Landsby, hvor målet er, at alle landsbyer i hele landet skal være med. Nu går Lemvig Kommune ind i et samarbejde, der i første omgang skal styrke samarbejdet mellem en række landsbyer i Lemvig Kommune.

Lemvig Kommunes samarbejde med Min landsby løber i første omgang over tre år.

Det er Lokalrådet i Lemvig, der repræsenterer alle borger- og sogneforeninger i kommunen, der har foreslået samarbejdet mellem kommunen og Min Landsby, hvor landbyer kan fortælle om arrangementer og aktiviteter. Kommunen får med aftalen også mulighed for at informere de enkelte landsbyer direkte.

- App'en Mini Landsby får stadig større udbredelse og flere anvendere. Der er ikke tvivl om, at Min Landsby er med til at forbedre kendskabet til de byer, der har et samarbejde med app'en og bruger den aktivt. Derfor bakker byrådet op om det ny samarbejde, siger borgmester Erik Flyholm (V)

- Jeg kan kun opfordre borgere og landsbyerne til at benytte sig af app'en. Den er et godt værktøj til at finde ud af, hvad der foregår i vore landsbyer.

12 landsbyer i Lemvig Kommune er med i ordningen, der træder i kraft 1. september. Det er Gudum, Bonnet, Bovbjerg, Bækmarksbro, Bøvlingbjerg, Ferring-Vandborg, Fjaltring, Møborg, Nees-Skalstrup, Ramme-Lomborg, Harboøre og Thyborøn.

Målet med samarbejdet er også at styrke den lokale identitet, udviske tidligere sogneskel og motivere og inspirere til øget samarbejde landsbyerne imellem.

- Jeg er ikke i tvivl om, at brugen af Min Landsby vil skabe større sammenhængskraft i de enkelte landsbyer og i hele kommunen. App'en giver mulighed for følge nabobyers aktiviteter, lære af hinanden og på sigt lave aktiviteter sammen, siger Lars Klemensen, udviklingschef i Lemvig kommune og tovholder i samarbejdet.

Min Landsby har allerede indledt et samarbejde med Lemvig Lokalhistorisk Samvirke om at fortælle lokale historier i området og et samarbejde med Frivilligcenter Lemvig om frivilliges arbejde i landsbyerne.

Successen afhænger af, om borgere bruger app'en. Derfor vil der i de deltagende landbyer blive udpeget ambassadører, der skal arbejde på at app'en anvendes.

Der afholdes et informationsmøde i Fjaltring den 5. september, hvor alle interesserede repræsentanter for landsbyerne kan møde op.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce