Annonce
Navne

Kompromisløs irsk oprydder nåede toppen

Roy Keane styrede Manchester Uniteds midtbane med hård hånd fra 1993 til 2005. Arkivfoto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix
Roy Keane var Manchester Uniteds hårde hund på midtbanen og var med til at gøre klubben til et storhold. Tirsdag fylder den bidske irer 50 år.

50: Irland er ikke ligefrem kendt som leverandør af ikoniske fodboldspillere. Roy Keane er dog undtagelsen.

Den kompromisløse midtbanespiller, der tirsdag den 10. august fylder 50 år, nåede toppen af klubfodboldens tinder som en fast del af Manchester Uniteds storvindende hold i 1990'erne og starten af 00'erne.

Uniteds legendariske manager Alex Ferguson hentede Keane til klubben i 1993, for hvad der dengang var en britisk rekordsum på 3,75 millioner pund, hvilket i dag svarer til cirka 56 millioner kroner.

Annonce

Ireren etablerede sig hurtigt på det stjernebesatte United-mandskab, der blev en magtfaktor i engelsk fodbold. Keane var holdets anker på midten af banen, der sørgede for, at det hele hang sammen - fra bageste til forreste linje.

Det gjorde han med hård hånd. Keane lagde ikke fingre imellem i sin omgang med både med- og modspillere.

Syv engelske mesterskaber, fire FA Cup-titler og en enkelt Champions League-triumf blev det blandt andet til for Keane i United inden hans exit i november 2005.

Keanes farvel til klubben, han havde vundet så meget med, var kulminationen på længere tids stridigheder mellem ham og klubbens ledelse, navnligt Alex Ferguson.


Mens det altså endnu ikke er blevet til nogen stor trænerkarriere, så er Keane blevet et populært ansigt på britisk tv, hvor han som ekspertkommentator i flere år har leveret knastørre analyser i sin vanlige kontante stil.


Kort efter skrev midtbanespilleren, der nu var 34 år gammel, kontrakt med Celtic, men opholdet i den skotske storklub varede ikke længe. Et halvt år efter - i sommeren 2006 - stoppede han sin aktive karriere.

Keane dedikerede sig trænergerningen, hvor han - ligesom på banen - styrede tingene med hård hånd. Det blev aldrig til den helt store succes. Hverken i Sunderland (2006-2008) eller Ipswich (2009-2011), som indtil videre er de eneste klubber, han har stået i spidsen for.

Siden er det blevet til et par assistenttrænerjob. Først på det irske landshold fra 2013 til 2018. I 2014 forsøgte han at kombinere det med en lignende stilling i Aston Villa, men efter små fem måneder sagde han op for at fokusere på det irske landshold.

I fem måneder i foråret 2019 var Keane assistenttræner i Nottingham Forest, hans seneste trænerjob.

Mens det altså endnu ikke er blevet til nogen stor trænerkarriere, så er Keane blevet et populært ansigt på britisk tv, hvor han som ekspertkommentator i flere år har leveret knastørre analyser i sin vanlige kontante stil.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Vin For abonnenter

Det er blevet en folkesport at importere vin: Mød den professionelle, den frankofile, ægteparret og ham med styr på det italienske

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Kampen om lygtepælene: Valgplakater er en del af festen

Vestjylland For abonnenter

Lars var første mand på brandstedet: Det eneste, man tænker på, er at få alle mand ud

Søndag ifølge chefredaktøren

De næste tre uger er der konstant nogen, der smiler til dig

Lemvig

Blot en fjerdedel af kandidaterne blandt de to største partier er kvinder: - Det er ikke godt nok, det er det bestemt ikke

Vestjylland

Se video: Brand i 'Det Gamle Hotel' er ude af kontrol - politiet vurderer at bygningen brænder helt ned

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Ingen topkarakterer trods fremragende kamp af LTH

Navne

EM-helt fik flot karriere trods hjertefejl

Lemvig

18b tager et stort skridt fremad: Køber naboejendom til overnatning og bespisning

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Rasmus Porup startede valgkampen med plakatophængning og storsejr over BSH

Lemvig For abonnenter

To tidligere alkoholikere gennem mange år: Gør som os og tag imod hjælp - så kan du komme ud af det

Leder

Valget er vigtigt: Derfor gør vi valgartiklerne gratis på nettet

Annonce